Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські з Одеси Олександр Гончаров та Анастасія Химчак здобули два «золота» і два «срібла» на чемпіонаті Європи та Кубку світу з універсального бою
Опубліковано 07 листопада 2022 року о 09:15

Міжнародні турніри відбулися в місті Анталія, що в Туреччині. Виснажені, але щасливі, наші спортсмени, повернувшись додому, розповіли про те, як йшли до своєї мрії представляти Україну на світовій арені та не стримували сліз від переживань і гордості на п’єдесталі пошани, де завдяки їм на весь світ майорів рідний жовто-синій прапор.

Шлях Олександра й Анастасії до спорту та професії

Олександр Гончаров – слідчий слідчого відділення відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1. У дитинстві він мріяв стати футболістом, як знаменитий Андрій Шевченко, але приклад батька, який займався дзюдо, взяв гору. З допомогою тата Олександр познайомився з бойовими мистецтвами, зокрема з універсальним боєм, і вже в 14 років представив збірну України на міжнародній арені. В професію старший лейтенант поліції також прийшов за прикладом батька, який працював в органах прокуратури і завжди стояв на захисті прав і свобод людей.

«Я серцем відчув, що хочу захищати інтереси наших громадян, тому в 2015 році вступив до Одеського державного університету внутрішніх справ і почав вивчати галузь права, а після випуску пішов працювати в поліцію», - розповів правоохоронець.

Анастасія Химчак – слідча слідчого відділення відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1. Попри те, що вона дівчинка, і її тато з дитинства виховував бійцем, заохочуючи до занять спортом, зокрема футболу і волейболу. Світ бойового мистецтва Анастасії відкрив старший брат, який займався вільною боротьбою. Сильна і вольова, з твердим характером дівчина хотіла стати військовою, але батьки відмовили доньку від вступу у військову академію.

«Тоді я твердо вирішила: буду працювати в поліції, бо дуже люблю справедливість і хочу, щоб все було за законом й кожен злочинець був справедливо покараний. Відтак у 2018 році зробила крок до своєї мети, вступивши в ОДУВС на факультет слідства», - розповіла старша лейтенантка поліції.

Підготовка до чемпіонату Європи та Кубку світу з універсального бою 2022 року

Коли Олександра та Анастасію запросили до збірної України для участі у змаганнях, що були заплановані на кінець жовтня в провінції Анталія, через війну, спровоковану збройною агресією російської федерації, наші спортсмени не повірили, що зможуть виїхати за межі країни. Але за сприяння міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Миколи Семенишина та команди Одеської обласної організації ФСТ «Динамо» збірна України почала підготовку до поїздки в Туреччину.

«Часу на підготовку у нас фактично не було, у вихорі роботи ми виділяли день-два в тиждень на тренування, і їхали з відчуттям, що інші спортсмени більш підготовлені», - поділилися переживаннями слідчі.

Змагання

Спочатку проходив чемпіонат Європи з універсального бою, в якому брали участь більше 16-ти команд, до складу яких увійшло понад 300 учасників. Після цього одразу ж відбувся Кубок світу з універсального бою, де було понад 500 учасників. Олександр та Анастасія виступали в розділі «Light».

«Спершу ми долали смугу перешкод, потім потрібно було перескочити щит, далі йшов рукохід, за ним тунель і стрільба з пневматичної зброї. І це все треба було робити дуже швидко, динамічно, адже паралельно проходив другий учасник», - згадує частину завдань Анастасія.

«Змагання проходили в дуже дружній атмосфері, всі спортсмени були раді один одного бачити. Ми ж на всіх спортивних заходах спілкуємося і в соцмережах також. Тому для нас це було святом», - розповів Олександр.

На чемпіонаті Європи і на Кубку світу Анастасія Химчак здобула другі місця в особистих заліках серед жінок у ваговій категорії до 63 кг, а Олександр Гончаров – перші серед чоловіків у ваговій категорії до 70 кг. Збірна України ж зайняла перше місце у всіх видах.


«На п’єдесталі пошани були сльози, тремтіли руки, коли піднімали прапор України. Це велика честь для мене», - так коротко, але відверто сказав майстер спорту України міжнародного класу з універсального бою та майстер спорту України зі спортивного самбо Олександр Гончаров.

«Для нас дуже важливо було показати всім, що ми - сильний і незламний народ. Це була нереальна, неосяжна мрія, і я вдячна всім за надану можливість втілити її в життя», - так виразила свої емоції майстер спорту Анастасія Химчак.

Довідково:

Старший лейтенант поліції Олександр Гончаров - майстер спорту міжнародного класу України з універсального бою. 26 разів здобував перемогу на обласних змаганнях, 20 разів ставав чемпіоном України, тричі завойовував золоті медалі на чемпіонаті Європи, двічі ставав переможцем чемпіонатів світу, неодноразовий призер національних та міжнародних змагань.

Старший лейтенант поліції Анастасія Химчак - кандидатка в майстри спорту України з універсального бою. 10 разів ставала чемпіонкою Одеської області, неодноразова призерка обласних та національних змагань.

Вітаємо наших спортсменів з неймовірними здобутками. Ви – приклад для наслідування. Так тримати!


Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux