Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили жителя Чорноморки та Одеси у наркозлочинах
Опубліковано 02 жовтня 2023 року о 17:00

49-річний чоловік вирощував коноплі, виготовляв та зберігав канабіс, а 33-річна жінка надавала співмістянам приміщення для вживання наркотичних засобів та психотропних речовин. Правопорушникам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке їм загрожує – до трьох та до п’яти років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що чоловік вирощував коноплі на своєму городі, культивав та полив їх, а врожай висушував та виготовляв із нього наркотичний засіб. Під час санкціонованого обшуку у домоволодінні правопорушника правоохоронці вилучили 28 кущів конопель та понад 700 грамів канабіса. Зі слів правопорушника, вони йому потрібні були для власного вживання.

Щодо жінки встановлено, що вона запропонувала трьом знайомим свою квартиру для незаконного вживання заборонених речовин. Ті зібралися в одеситки вдома, де усією компанією вжили наркотичні та психотропні речовини, які принесли із собою. Того ж дня, в ході санкціонованого обшуку правоохоронці  вилучили з оселі громадянки спеціальні пристрої із залишками PVP та екстракту канабіса, а також інші речі, що мають значення у справі.

Задокументували протиправні дії зловмисників слідчі, дільничні офіцери та оперативники відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1. 

«Походження усіх наркотичних засобів та психотропних речовин було підтверджено експертими висновками. За наявності достатньої кількості зібраних доказів поліцейські під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру. Чоловік підозрюється у незаконному вирощуванні конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин та незаконному виготовленні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 310 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене їхніми санкціями – до трьох років позбавлення волі. Жінці повідомили про підозру у наданні приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 317 ККУ і карається позбавленням волі на строк до п'яти років», - розповів заступник начальника територіального підрозділу поліції Олег Зощук.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux