Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили чотирьох жителів Одещини у майнових злочинах
Опубліковано 29 січня 2024 року о 16:00

Троє чоловіків і жінка обікрали односельців та родичку. За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі.

В одному із сіл Кодимської міської територіальної громади у темну пору доби чоловік проник на неогороджену територію домогосподарства літньої сусідки і викрав бетонозмішувач, завдавши потерпілій матеріального збитку на суму чотири тисячі гривень. Викрили правопорушника поліцейські територіального підрозділу поліції протягом доби та вилучили будівельний пристрій, який він сховав у товариша.

А ось у Ширяєвській ОТГ до територіального підрозділу поліції звернулась місцева мешканка і повідомила, що невідома особа через незачинені двері проникла до підсобного приміщення її нежилого будинку та викрала звідти велосипед. Того ж дня поліцейські встановили зловмисника. Ним виявився раніше судимий за крадіжки місцевий мешканець. Він знав, що потерпіла лише час від часу навідується до цього домоволодіння, тому вирішив нажитися на чужому. Велосипед вартістю 2,4 тисячі гривень правоохоронці вилучили і повернули власниці.

Третя зловмисниця – жителька Тарутинської громади викрала гроші з банківської картки пенсіонерки. Як встановили поліцейські, бабуся звернулася до сусідки та попросила допомогти оплатити комунальні послуги через мобільний застосунок. Літня пані дала номер банківської картки, пароль до неї та свій мобільний номер, а сусідка встановила додаток на власний телефон, авторизувалась в особистому кабінеті власниці картки і оплатила за неї комунальні послуги. Однак не вийшла з кабінету і протягом тижня таємно перевела на свої рахунки та витратила понад десять тисяч гривень.

А житель Болградської ОТГ викрав кошти у власної бабусі. Дізнавшись, що вона отримала пенсію та гроші за оренду земельної ділянки, зловмисник протягом місяця за допомогою запасного ключа від кімнати, де зберігались кошти, викрав майже 13 тисяч гривень. Бабусині гроші онук витратив на власні потреби.

Усім фігурантам поліцейські повідомили про підозру, залежно від скоєного, у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема поєднаній з проникненням у житло та вчиненій повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. А жінці ще й у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих) систем, що кваліфікується за ч. 1 ст. 361 того ж кодексу.

Розслідування перших трьох проваджень вже завершені, правопорушникам висунуті обвинувачення і обвинувальні акти скеровані до суду.

Максимальне покарання, яке передбачене санкціями вищезгаданих статей, – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції) 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux