Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителів Одеси та Одеського району за оборудки з наркотичним зіллям в особливо великих розмірах
Опубліковано 03 січня 2024 року о 17:30

Правоохоронці вилучили у правопорушників загалом до пів сотні кущів вирощених конопель та більше семи кілограмів виготовлених наркотичних засобів. Максимальне покарання, яке загрожує обом чоловікам – до восьми років позбавлення волі.

Співробітники відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 встановили, що на території Великодолинської ОТГ двоє чоловіків зберігають на дачі та вдома наркотики.

В ході санкціонованих обшуків на земельній ділянці дачного кооперативу одного чоловіка поліцейські виявили до пів сотні кущів конопель, за якими господар дбайливо доглядав, а у підвалі будинку в пластиковій бочці – більше чотирьох кілограмів канабісу, виготовленого із раніше зібраного «врожаю». У домоволодінні другого чоловіка правоохоронці виявили більше трьох кілограмів канабісу, а також саморобні пристрої для вживання наркотичного засобу із його залишками.

Обидва чоловіки зізналися, що вирощували та зберігали заборонене зілля для власного вживання, без мети збуту.

На час слідства суд обрав правопорушникам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Вилучені з обох домоволодінь речові докази правоохоронці скерували на експертні дослідження, за результатами яких під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення, залежно від скоєного, у незаконному посіві та вирощенні конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин і в незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту в особливо великих розмірах. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 310 та ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України. Досудові розслідування поліцейські завершили та обвинувальні акти скерували до суду», - розповів заступник начальника - начальник слідчого відділу відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Василь Куралов.

Зауважимо: санкція ч. 1 ст. 310 ККУ тягне за собою штраф від 1700 до 8500 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, а ч. 3 ст. 309 ККУ –позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Одеське районне управління поліції №2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux