Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних ізмаїльчанина за домашнє насильство над літньою матір’ю
Опубліковано 11 квітня 2024 року о 14:00

Чоловік влаштовував старенькій скандали, шарпав, навіть виганяв з її ж оселі, бо, на його думку, вона повинна була його фінансово утримувати і мовчати щодо аморального способу життя. Скоєне може обернутися для нього навіть позбавленням волі.

37-річний чоловік, який знаходиться на профілактичному обліку в поліції за категорією «кривдник», попри профілактичні бесіди з інспекторами сектору з протидії домашньому насильству та їхні попередження про кримінальну відповідальність, однаково, щойно вживав алкогольні напої, ображав 73-річну матір, з якою разом проживає. Чоловіку не подобалося, що мати висловлює невдоволення його аморальним способом життя і зі своєю маленькою пенсією не може забезпечити усі його потреби. Він лаявся, штурхав стареньку, погрожував фізичною розправою і виганяв з її ж будинку.

«Ми опитали сусідів, зібрали достатньо доказів правопорушень чоловіка та під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психічного, фізичного та економічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до фізичних та психологічних страждань і погіршення якості життя потерпілої. Цей злочин кваліфікується за ст. 126-1 Кримінального кодексу України і карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду», - розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

Правоохоронці закликають усіх, хто потерпаєте від фізичного, психологічного чи інших видів домашнього насильства, не замовчувати це, а звернутися по допомогу до територіального підрозділу поліції або зателефонувати на спеціальну поліцейську лінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій «гарячій лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547. Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux