Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних двох жителів Березівського району за наркозлочини
Опубліковано 19 грудня 2023 року о 11:00

Один чоловік незаконно виростив коноплі та виготовив із маку макову солому, а другий – незаконно виготовив з конопель канабіс.

Володіючи інформацією про незаконну діяльність двох жителів Березівської та Миколаївської громад, співробітники територіальних підрозділів поліції провели у них санкціоновані обшуки. В одного чоловіка поліцейські виявили на земельній ділянці 18 кущів конопель, за якими господар дбайливо доглядав, в одній із кімнат будинку – в скляній банці та полімерному пакеті – макову солому, а в гаражі – пристрої для вживання наркотичних засобів з їх залишками.

У домоволодінні другого чоловіка правоохоронці виявили наркотичну речовину – канабіс.

Фігуранти зізналися, що зберігали заборонене зілля для власного вживання. Щодо макової соломи та канабісу правопорушника пояснили: виготовили їх із рослин, які нібито самі виросли на городі та пасовищі. 

«Вилучені з обох домоволодінь речові докази правоохоронці скерували на експертні дослідження, за результатами яких під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули правопорушникам обвинувачення, залежно від скоєного, у незаконному посіві та вирощенні конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин, а також у незаконному придбанні, виготовленні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту», - розповів начальник сектору дізнання Березівського районного відділу поліції Андрій Будько.

Також він зазначив: ці правопорушення кваліфікуються за ч. 1 ст. 310 (тягне за собою штраф від 1700 до 8500 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років) та ч. 1 ст. 309 (тягне за собою штраф від 17 до 51 тис. грн, виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років) Кримінального кодексу України.

Водночас Андрій Будько зауважив, що відповідно до ч. 4 ст. 309 ККУ, особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті, а саме за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Досудові розслідування поліцейські завершили та обвинувальні акти  скерували до суду.

Березівський районний відділ поліції.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux