Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних двох чоловіків, які займались розповсюдженням наркотичних засобів на територію одеської виправної колонії
Опубліковано 15 серпня 2024 року о 13:00

Один фігурант – неодноразово судимий за майнові та наркозлочини 42-річний утриманець цієї ж установи, який наразі відбуває покарання за крадіжку. Другий – 39-річний зловмисник, що має за плечима кілька вироків за крадіжки і лише минулого року звільнився з місць позбавлення волі. Спільникам вже висунули обвинувачення, їм загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та припинили протиправну діяльність чоловіків співробітники управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 та працівниками оперативного відділу державної установи «Одеська виправна колонія (№ 14)» під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що нинішній і колишній ув’язнені, які разом колись відбували покарання, тепер вступили у злочинну змову та налагодили наркобізнес з постачання канабісу і метадону на територію колонії. Старший за віком громадянин, перебуваючи за ґратами, замовляв заборонені речовини в інтернеті, здійснював їх онлайн-оплату та повідомляв адресу схованки молодшому спільнику, який на волі. Останній забирав «закладки», перевозив та зберігав удома, доки ув’язнений товариш не перераховував на його банківську карту сплату за «роботу». Тоді чоловік їхав до колонії і перекидав пакунки з замовленням через паркан на територію установи.

«Ми задокументували протиправну діяльність фігурантів, провели обшуки в колонії та вилучили мобільні термінали й згортки з метадоном та канабісом. У житловій секції засудженого вилучили метадон, який чоловік зберігав для себе. Походження наркотичних засобів підтверджено експертизами», - розповів начальник слідства територіального підрозділу поліції Ярослав Клинч.

На підставі висновків експертів та інших зібраних у ході слідства доказів слідчі висунули фігурантам обвинувачення за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Молодшому – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу у великих розмірах та особливо небезпечного наркотичного засобу у місця позбавлення волі, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб. Старшому – у незаконному придбанні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу у великих розмірах та особливо небезпечного наркотичного засобу у місця позбавлення волі, вчинених особою, яка раніше скоїла одне з кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310 ККУ, за попередньою змовою групою осіб. Крім цього, ув’язненому правопорушнику висунуто обвинувачення ще й за ч. 1 ст. 309 ККУ – у незаконному придбанні, зберіганні наркотичного засобу без мети збуту.

Обвинувальний акт направлений до суду. Правопорушникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Один чоловік чекає вироку в колонії, а другий – під цілодобовим домашнім арештом.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux