Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних членів організованої групи, які за рахунок закупівлі твердого палива для ЗСУ привласнили понад 371 тис. грн бюджетних коштів
Опубліковано 19 червня 2024 року о 12:00

До складу угруповання входили двоє службових осіб Одеського квартирно-експлуатаційного управління та приватна підприємиця. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Викрили та припинили злочинну діяльність слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області разом зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань НПУ. Поліцейські встановили, що начальниця паливної групи Одеського квартино-експлуатаційного управління з метою заволодіння державними коштами, виділеними на закупівлю твердого палива для захисників України, створила злочину групу, до складу якої залучила інженера проєктно-кошторисної групи КЕУ – уповноважену особу з питань проведення державних закупівель та фізичну особу-підприємицю.

У змові під час проведення державних закупівель службові особи КЕУ забезпечували підприємиці перемогу у відкритих торгах і перераховували подільниці кошти за поставку нею палива, вартість якого перед цим вони встановлювали вищу за ринкову.

Унаслідок протиправних дій злочинної групи з Державного бюджету України в особі Одеського КЕУ Міністерства оборони України на паливо було переплачено майже 372 тисячі гривень.

«Зібравши достатню кількість доказів, ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули обвинувачення фігурантам. Організаторці схеми та її колезі – за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, в умовах воєнного стану, організованою групою. А підприємиці – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ККУ у пособництві у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, в умовах воєнного стану, організованою групою; ч. 5 ст. 361 ККУ у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих) мереж, що призвело до підробки інформації, вчиненому під час дії воєнного стану; ч.ч. 3 і 4 ст. 358 ККУ у складанні приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення та надають певні права, вчиненому повторно, і використанні завідомо підробленого офіційного документа. Усім правопорушникам були обрані судом запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вони скористалися. Обвинувальні акти скеровані до суду», - повідомив начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Згідно з чинним законодавством, організаторці та її колезі загрожує до 12-ти років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. А підприємиці – до 15-ти  років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux