Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно злочинної групи торговців канабісом
Опубліковано 03 жовтня 2023 року о 12:45

Зловмисники організували збут наркотичного засобу та збували його на території Одеси. Згідно з ч. 3 ст. 307, за якою правопорушникам висунули обвинувачення, їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування було встановлено, що план злочинної наркодіяльності розробив 44-річний одесит, а молодиків віком 22 та 23 років він залучив у якості виконавців.

Керівник групи організовував поставку «товару», а його спільники – передачу «клієнтам».

Викрили та припинили протиправну діяльність чоловіків співробітники Управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області, працівниками відділу внутрішньої та власної безпеки по 26 прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України, під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.    

В ході проведення розшукових та слідчих заходів правоохоронці задокументували протиправні дії фігурантів, зокрема декілька фактів збуту ними канабісу. Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання чоловіків правоохоронці також вилучили канабіс та його екстракт. Походження наркотичного засобу підтвердили експертними висновками.

За наявності достатньої доказової бази, яку зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури висунули правопорушникам обвинувачення, в залежності від скоєного, в організації незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також організації незаконного збуту наркотичних засобів, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби, вчиненні організованою групою, а також у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та незаконному збуті наркотичних засобів, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби, вчинені організованою групою. Ці злочини кваліфікуються за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 та ч. 3 ст. 307  Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux