Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські продовжують виявляти та протидіяти незаконному обігу підакцизних товарів
Опубліковано 07 червня 2024 року о 14:50

Житель Подільщини перевозив тютюнові вироби без марок акцизного податку, а дві продавчині з Роздільної реалізовували аналогічний товар у торговому павільйоні та місцевому ринку. Їм усім загрожує штраф.

Днями співробітники сектору реагування патрульної поліції, патрулюючи територію обслуговування, у місті Ананьїв зупинили автомобіль «Mitsubishi» під керуванням місцевого жителя. При огляді транспортного засобу поліцейські виявили в салоні 500 пачок цигарок без марок акцизного податку встановленого зразка. Як виявилося, незаконний товар належав 42-річному пасажиру водія автівки, який попросив знайомого підвести його і не проінформував про вміст свого багажу. Вартість вилученого підакцизного товару, за попередніми підрахунками, складає 25 тисяч гривень.

Ще двох правопорушниць віком 34-х та 52-х років поліцейські викрили в Роздільній. Жінки здійснювали продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку у кіоску та на ринку. З першої торговельної точки правоохоронці вилучили більше 8100 пачок тютюнових виробів та близько 300 електронних цигарок без марок акцизного податку на загальну суму більше  400 тис. грн, а з другої – 430 пачок безакцизних тютюнових виробів загальною вартістю понад 20 тис. грн.

Відносно всіх правопорушників поліцейські склали протоколи, залежно від скоєного. Щодо чоловіка – за транспортування тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка за ч. 1 ст. 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а щодо жінок – за порушення правил торгівлі тютюновими виробами, що кваліфікується за ч. 1 ст. 156 того ж кодексу.

Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

Зазначимо, що ч. 1 ст. 164-5 КУпАП тягне за собою покарання штрафом від 1700 до 4250 грн із конфіскацією тютюнових виробів, а ч. 1 ст. 156 того ж кодексу – покарання штрафом від 3400 до 10200 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Заходи щодо боротьби з контрафактом тривають.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux