Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району про підозру в домашньому насильстві над цивільною дружиною
Опубліковано 13 квітня 2023 року о 12:10

Кривдник понесе відповідальність, передбачену статтею 126-1 Кримінального кодексу України. 

58-річна жителька Дивізійської територіальної громади кілька разів протягом минулого року повідомляла до поліції про словесні образи та приниження з боку її цивільного чоловіка. Правоохоронці притягували 43-річного правопорушника до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, що передбачено частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з подальшим  накладанням судом стягнень у вигляді штрафу. Згодом громадянин побив жінку палицею, спричинивши їй тілесні ушкодження середньої тяжкості, втім вмовив відмовитися в суді від обвинувачень та пообіцяв виправитися. Кримінальне провадження, яке розпочали правоохоронці, було закрито. 

Слова чоловік не дотримався – поліцейські з’ясували, що в період з липня по вересень минулого року він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, влаштовував сварки вдома, виражався грубою нецензурною лайкою в бік цивільної дружини, погрожував їй фізичною розправою та навіть виганяв із дому.

«На підставі зібраних доказів слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру в домашньому насильстві, передбаченому статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебував у близьких відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати та не терпіти знущань домашніх кривдників. Якщо відносно вас вчиняється домашнє насильство або ви стали свідком таких дій - телефонуйте до поліції на спецлінію «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 0 800 500 335 (зі стаціонарного) та 116 123 (з мобільного) чи на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції  Одещини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux