Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили двом жителям Одеського району про підозру у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду
Опубліковано 30 травня 2024 року о 10:15

Своїми протиправними діями чоловіки заподіяли державі збитків майже на пів мільйона гривень. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Слідчі встановили, що 55-річний житель Усатівської сільської громади разом зі своїм 23-річним сином на автомобілі «ВАЗ» прибули до урочища «Верхній ліс», що входить до природно-заповідного фонду України, в межах села Северинівка Березівського району, де вирубали чотири гледичії. Спиляні дерева вони розпилили на колоди, завантажили до автомобільного причепа та попрямували додому. Тоді їх і зупинили поліцейські, які патрулювали територію. Жодних дозвільних документів на здійснення даного роду діяльності у чоловіків не було.

У правопорушників правоохоронці вилучили в якості речових доказів автомобіль з причепом, спиляними деревами, бензопилою та сокирою.

Сума збитків, заподіяних чоловіками державі в особі Северинівського лісництва філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України», склала близько 500 тис. грн. 

«Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, перевезенні незаконно зрубаних дерев, за попередньою змовою групою осіб, вчиненій на території природно-заповідного фонду, які спричинили тяжкі наслідки. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Слідство триває», - прокоментував начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов.

Шановні громадяни: порубка, перевезення, зберігання та збут дерев – це процеси, які регламентовані діючим законодавством і потребують відповідних дозволів. Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників – це правопорушення, яке тягне за собою покарання. 

Якщо ви стали свідками таких дій, повідомляйте про них до найближчого відділення поліції або на спецлінію «102». 

Березівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux