Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини продовжують протидіяти незаконному обігу підакцизної продукції на території області
Опубліковано 30 травня 2024 року о 09:40

Одного правопорушника викрили в Одесі, а ще двох – у Подільську та Березівці. В усіх вилучили цигарки без марок акцизного податку. 

Під час відпрацювання території обслуговування дільничні офіцери відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 задокументували протиправну діяльність 33-річного містянина, який в одному з гаражів, що знаходиться у дворі житлового будинку Приморського району, зберігав безакцизні тютюнові вироби для їх подальшого продажу. Правоохоронці вилучили 450 пачок цигарок на загальну суму 18 тисяч гривень.

Другого правопорушника викрили поліцейські відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції під час патрулювання території обслуговування. 40-річного чоловіка зупинили на автомобілі «Volkswagen Touran» в Балті. З транспортного засобу вилучили 1000 пачок цигарок без марок акцизного податку на загальну суму близько 50 тис. грн. 

А 54-річного жителя Березвіки, який на власному автомобілі «Nissan Sunny» перевозив сигарети сумнівного походження, поліцейські викрили під час відпрацювання інформації щодо його протиправної діяльності. В ході огляду транспортного засобу у багажному відділенні виявили 1,7 тис. пачок цигарок без марок встановленого зразка. Приблизна вартість вилученого товару склала майже 88 тис. грн. 

Відносно усіх порушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, залежно від скоєного,  за зберігання та транспортування тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує покарання штрафом від 1700 до 4250 гривень з конфіскацією тютюнових виробів.

Поліцейські вкотре закликають підприємців та продавців дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати правил торгівлі, а громадян – не купувати товари невідомого походження та сумнівного якості, зокрема такі, які продаються з порушенням чинного законодавства.

Якщо ви володієте будь-якої інформацією про незаконну торгівлю підакцизною продукцією, просимо повідомляти про це у найближчий підрозділ поліції або ж телефонувати на спецлінію «102».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux