Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини підбили підсумки профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Мотоцикліст»
Опубліковано 08 жовтня 2024 року о 13:00

Під час превентивних заходів правоохоронці задокументували 41 дорожньо-транспортну пригоду за участю мотоциклів та мопедів, а також склали 1701 адміністративний протокол за порушення правил дорожнього руху їх керманичами.

Нагадаємо: відпрацювання тривало впродовж вересня та проводилось працівниками груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів ГУНП в Одеській області. Особлива увага приділялась найбільш аварійно-небезпечним ділянкам доріг, а також місцям відпочинку, до яких громадяни приїжджали на двоколісниках.

Правоохоронці слідкували за дорожнім рухом, пояснювали водіям необхідність неухильно дотримуватися ПДР, особливу увагу приділяли керманичам без захисного спорядження, неповнолітнім, а також профілактиці керування транспортними засобами водіями у стані сп’яніння. 

Як розповів заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко, за час відпрацювання поліцейські зареєстрували 41 дорожньо-транспортну пригоду, з яких 11 – за участю неповнолітніх. Унаслідок автопригод четверо громадян, з яких однин 17-річний хлопець, на жаль, загинули, а 28 – отримали різні тілесні ушкодження, семеро з них – діти.

«Крім того, співробітники ГРПП задокументували 1701 адміністративне порушення правил дорожнього руху керманичами двоколісних транспортних засобів. Зокрема, 430 громадян їздили на мототранспорті без посвідчень водія відповідної категорії, 318 – керували не зареєстрованими транспортними засобами або не перереєстрованими в Україні в установленому порядку, 358 – були без мотошоломів, 153 – у стані сп’яніння. Загалом відносно порушників були складені адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 126, ч.ч. 6 та 5 ст. 121, ч.ч. 1 та 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - зазначив Олександр Яценко.

Поліцейські закликають водіїв дотримуватися швидкісного режиму, правил проїзду перехресть, обгону, за жодних обставин не сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння. Також звертаємось до батьків неповнолітніх. Не дозволяйте своїм дітям, які ще не мають права керувати транспортними засобами, сідати за кермо, адже це небезпечно.

Пам’ятайте: дотримуючись правил дорожнього руху, ви піклуєтесь про себе та не наражаєте на небезпеку оточення.

Відпрацювання завершено, та поліцейські Одещини продовжують забезпечувати безпеку дорожнього руху на дорогах регіону.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux