Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині триває операція під умовною назвою «Мотоцикліст»: поліцейські підбили проміжні підсумки
Опубліковано 21 вересня 2024 року о 13:55

Профілактичні заходи на дорогах регіону посилені з початку вересня. За цей період правоохоронці склали понад 800 адміністративних матеріалів відносно керманичів мототранспорту, серед яких більше 60 матеріалів відносно неповнолітніх. Поліцейські нагадують громадянам правила дорожнього руху і закликають неухильно їх дотримуватися.

«Мопеди, скутери, мотоцикли користуються попитом у громадян через свою доступність, мобільність у заторах, комфортність у теплий сезон. Але водночас ці види транспорту є найнебезпечнішими для керманичів, які не дотримуються правил дорожнього руху. Найчастіше ми фіксуємо ігноруванням водіями двоколісників правил маневрування, проїзду перехресть, недотримання дистанції, перевищення дозволеної швидкості руху. Чимало випадків водіння у стані сп’яніння, без шоломів та водійського посвідчення», - розповів заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко.

З початку вересня поліцейські груп реагування патрульної поліції загалом склали відносно водіїв мототранспорту 866 адміністративних матеріалів згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Зокрема, 85 – за ч.ч. 1 та 2 ст. 130 (за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, це саме правопорушення, скоєне повторно протягом року, та за відмову від проходження перевірки на стан сп’яніння), 233 – за ч. 2 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом), 168 – за ч. 6 ст. 121 (за керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку), 188 – за ч. 5 ст. 121 (за порушення правил користування мотошоломами) та інші.

Олександр Яценко зазначив, що серед правопорушників є і підлітки, відносно них склали 66 адміністративних матеріалів, шість з яких за керування двоколісниками в стані сп’яніння. Закликав дорослих вживати заходів, щоб унеможливити доступ до транспортних засобів дітей, що не досягли віку, з якого дозволено керування, не пройшли навчання та не отримали посвідчення водія. І нагадав, що керувати мотоциклами та мопедами дозволено особам, які досягли 16-річного віку, пройшли теорію та практику, склали відповідні іспити та отримали посвідчення водія категорії А та А1.

Також майор поліції додав, що за період відпрацювання сталося 16 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісників, дві з яких зі смертельними наслідками.

«Дотримання правил дорожнього руху – запорука безпеки людей на дорогах. Закликаю кожного сумлінно дотримуватися їх і не наражати на небезпеку себе та оточення», - сказав поліцейський.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux