Портал в режимі тестування та наповнення
Пам’ять про них вічно житиме в наших серцях: поліцейські Одещини вшанували полеглих воїнів, котрі віддали життя за незалежність України
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 17:30

Спільно з громадою біля могил українських Захисників і Захисниць та меморіалів на їх честь провели молебні. Родинам загиблих передали державні нагороди та відомчі відзнаки.

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією датою пов'язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом. Рівно 10 років тому, 29 серпня 2014 року, агресор накрив вогнем наших захисників у полях із соняшниками під час «зеленого коридору». Багато українських Героїв полягло, зазнало поранень, зникло безвісти, опинилося в полоні. Відтоді квітка соняха стала символом Дня пам’яті.

Сьогодні поліцейські разом з рідними полеглих воїнів з Сил безпеки й оборони, представниками влади, духовенства, громадських і військових організацій, містянами провели молебні біля могил українських Захисників та Захисниць, на Алеї Героїв та біля меморіалу «Захисникам правопорядку».

Очільник поліції Одещини Іван Жук, начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер та помічник начальника Департаменту поліції особливого призначення «Окрема штурмова бригада «Лють» В’ячеслав Вусінський передали державні нагороди та відомчі відзнаки родинам полеглих, присвоєні посмертно. Серед них Відзнака Президента України «За оборону України» та медаль «Захиснику Вітчизни», а також спеціальне звання поліції «капрал поліції» рядового поліції Максима Божка та рядового поліції Василя Бачинського. Орден «За мужність» ІІІ ступеня та Відзнака Президента України «За оборону України» капітана поліції Андрія Боярського, сержанта поліції Андрія Ільюшина, лейтенанта поліції Сергія Тетюхіна. Орден «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня та Відзнака Президента України «За оборону України» полковника поліції Дмитра Абраменка.

«Сьогодні ми шануємо пам'ять полеглих побратимів, рідних, друзів, земляків. І насамперед я висловлюю щирі співчуття тим, хто втратив близьких людей. Розділяю з вами біль утрати та схиляю голову перед усіма загиблими Героями. Нехай одвічно їхні імена живуть у наших серцях на багато поколінь вперед. Тримаємо стрій і виконуємо свій обов’язок – встояти, перемогти у цій війні і домогтися покарання для російських злочинців. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України! Слава Україні!», - звернувся до присутніх начальник поліції Одещини Іван Жук.

«Віддаємо шану усім, хто загинув за свободу та незалежність нашої країни. Маємо бути гідні їхнього подвигу та продовжувати боротьбу до Перемоги», - сказав Олег Кіпер.

Дякуємо кожному і кожній, завдяки кому наша країна вистояла і продовжує боротьбу за вільне майбутнє в незалежній державі.

Герої живуть стільки, скільки живе пам’ять про них. Кожен з них назавжди залишиться у наших серцях.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux