Портал в режимі тестування та наповнення
У главку поліції Одещини пройшла робоча нарада з питань захисту прав та законних інтересів дітей
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 15:00

Участь у заході взяли представники міжнародного Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, проекту UNICEF у сфері захисту дітей та місцевих громадських організацій.

Поліцейські з партнерами обговорили питання посилення взаємодії у роботі з дітьми та членами їхніх родин, які постраждали від воєнних дій, домашнього насильства та інших правопорушень.

Розпочав нараду заступник начальника ГУНП в Одеській області Денис Захарченко мовою цифр. Він зазначив, що за період дії воєнного стану в Україні на території Одеської області унаслідок обстрілів загинуло 11 дітей, 51 дитина травмована. Також поліцейські отримали звернення про зникнення 2210 дітей, з яких 2208 розшукали. За наявною інформацією, одна дитина примусово вивезена на тимчасово окуповану територію України, доля ще однієї – не відома. Крім цього, за сім місяців поточного року поліцією Одещини зареєстровано 81 випадок загибелі дітей унаслідок хвороб, самогубств, вибуху газового балона, збиття потягом, пожежі, утоплення, випадіння з вікон, ураження струмом та з інших причин.

«Чимало дітей постраждало та загинуло через власну необережність, навмисні самоушкодження та відсутність контролю з боку дорослих. І кожен з нас сьогодні тут, щоб акумулювати наші сили, досвід, нові ідеї і направити на допомогу дітям, їхнім батькам, попередження подій за участю дітей. Дякую кожному, хто доєднався», - сказав полковник поліції Денис Захарченко.

А начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Чалова зазначила, що зростає кількість дітей, які набувають згубних звичок, зокрема вживають алкоголь. Почастішали випадки уходу дітей з дому. 

«Найчастіше це трапляється у багатодітних сім’ях, родинах, що опинилися у складних життєвих обставинах, переселенців. Звісно, насамперед батьки повинні мати бажання змінити ситуацію. Але наш з вами комплексний підхід до сімей таких категорій має велике значення», - наголосила майор поліції Вікторія Чалова.

З метою сприяння у розшуку зниклих дітей між поліцією та благодійним фондом «Стежка Додому», який на нараді представляла президент Ольга Носаченко, був підписаний меморандум про співпрацю.

Старша координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Акімова зауважила, що поліція може розраховувати на посильну допомогу і підтримку у створенні ефективної моделі реагування на злочини відносно та за участю дітей. В рамках співпраці представники Фонду готові сприяти збільшенню кількості «зелених кімнат» та безпекових просторів для неповнолітніх. Крім цього, ними заплановані різноманітні тренінги з якісної комунікації з дітьми та підлітками.

Голова правління громадської організації «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп наголосила на допомозі у розробці навчальної друкованої продукції для сімей з дітьми. Зокрема, презентувала брошури з методичними рекомендаціями щодо організації реабілітації постраждалих від сексуального насильства під час конфлікту.

Заступник президента одеського благодійного фонду «Шлях до Дому» Катерина Шаляпіна запропонувала допомогу в організації забезпечення постраждалих сімей з дітьми харчуванням, медичною та психологічною підтримкою.

А капелан громадського формування «Капеланський патруль» Олег Скрипник зазначив, що завжди готовий допомогти з тимчасовим прихистком потерпілих у Будинку матері і дитини.

Зустріч закінчилася створенням єдиного чату, в якому учасники злагоджено діятимуть у разі виникнення будь-якої проблеми, пов’язаної з дітьми.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux