Портал в режимі тестування та наповнення
Незаконно виловив живих біоресурсів більш ніж на 700 тис. грн: житель Білгород-Дністровського району отримав обвинувальний вирок суду за браконьєрство на Дністровському лимані
Опубліковано 17 липня 2024 року о 17:00

За доказами поліцейських правопорушник отримав покарання у вигляді двох років пробаційного нагляду. Крім того, він  повинен відшкодувати заподіяну державі шкоду та витрати на проведення експертиз.

35-річного чоловіка викрили під час спільного рейду територією Дністровського лиману співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції, екологи та співробітники загону морської охорони.

Чоловік двома саморобними пастками та двома ятерами виловив понад 35 кг. біоресурсів, серед яких креветки, бички, краби, камбали глоса та атерина.

Правоохоронці вилучили у якості речових доказів заборонене знаряддя лову та водні біоресурси, які передали на зберігання до спеціалізованого приватного підприємства «КЛЕСТ ЛТД».

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником державі збитків склала майже 704 тисяч гривень.

 «У ході досудового розслідування ми зібрали достатньо доказів злочинної діяльності правопорушника та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. До суду правоохоронці скерували обвинувальний акт за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Дослідивши надані поліцейськими докази, суд ухвалив вирок, яким визнав підсудного винним та призначив йому покарання у вигляді двох років пробаційного нагляду. Впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Крім того, правопорушник повинен відшкодувати заподіяні державі збитки в сумі 703 тис. 936 грн та витрати на проведення експертиз - 26 тис. 504 гривень. 

Також суд визначив долю речових доказів – знаряддя незаконного лову знищити, а вилов конфіскувати в дохід держави.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux