Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські запобігли розповсюдженню великої партії наркотичних засобів та затримали 22-річного ділка
Опубліковано 03 жовтня 2024 року о 13:00

У молодика вилучили близько шести кілограмів різного незаконного «товару», вартість якого, за цінами «чорного ринку», складає приблизно три млн грн. Правопорушнику повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі.

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Одеській області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 встановили, що приїжджий з іншої області молодик, який оселився в одному з населених пунктів Одеського району, готує до збуту наркотичні засоби, які придбав у наразі невстановленої особи.

Фігуранта затримали в Одесі, коли він ніс посилку, в середині якої знаходився зіп-пакет з кристалічною речовиною, попередньо наркотичною.

В ході проведення обшуку за місцем орендованого помешкання чоловіка поліцейські виявили різні речовини синтетичного та рослинного походження в кристалічній, порошкоподібній, рідкій та інших формах, вакуумні пакети, полімерні пляшки, бляшанки, коробки, ваги, вакууматори, станки для консервування та інші спеціальні прилади для гуртового фасування й пакування «товару» з метою подальшого збуту, сім-картки різних операторів мобільного зв’язку.

При дослідженні зразків, взятих з одного із вилучених пакетів з речовинами, експрес-тест показав реакцію на наркотичний засіб. Усі речовини були скеровані на експертизу для встановлення ваги та підтвердження приналежності до категорії наркотичних.

Як встановили поліцейські, партію придбаних наркотиків молодик планував збути по території України шляхом відправок.

За цінами «чорного ринку» орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів близько трьох мільйонів гривень.

Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В подальшому суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 242 тис. 240 грн.

Наразі затриманому повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів з метою збуту. За результатами експертних висновків буде надано остаточну правову кваліфікацію протиправним діям молодика та висунуто обвинувачення, яке скерують до суду.

Досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України, триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Чорноморська окружна прокуратура.

Канал наркотрафіку встановлюється.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux