Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних киянина за оборудки з психотропними речовинами
Опубліковано 15 червня 2024 року о 10:40

На орендованій у місті Южне квартирі 26-річний чоловік виготовляв PVP для збуту та власного вживання. За скоєне правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Припинили та задокументували протиправну діяльність молодика співробітники відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2.

Поліцейські встановили: в пошуках легкого заробітку житель Києва в одній із соціальних мереж знайшов невстановлену наразі особу, яка запропонувала йому займатись виготовленням психотропних речовин з подальшим їх збутом в Одеській області. Молодик погодився на пропозицію, переїхав до міста Южне, де орендував для злочинної діяльності квартиру. На нову адресу так званий куратор відправив найманцю поштою все необхідне для виготовлення за наданими інструкціями психотропних речовин, їх фасування та доставки у визначені місця замовникам.

В ході обшуку за місцем тимчасового мешкання зловмисника слідчі виявили та вилучили хімічне обладнання, прекурсори, пакувальний матеріал, а також 43 грами забороненої в обігу особливо небезпечної психотропної речовини – PVP, виготовленої для збуту, і 11 грамів тієї ж речовини, яку молодик зберігав для власного вживання, без мети збуту. Походження та вагу вилученого підтверджено експертними висновками.

Поліцейські одразу затримали правопорушника в процесуальному порядку та звернулися до суду з клопотанням щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке той задовольнив.

«Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за пʼятьма статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 317 (організація місця для незаконного виробництва психотропних речовин з корисливих мотивів); 

- ч. 3 ст. 313 (придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, з метою виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин);

- ч. 1 ст. 311 (незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виробництва психотропних речовин); 

- ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво та зберігання особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, з метою збуту); 

- ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво та зберігання психотропної речовини у великих розмірах, без мети збуту).

«Обвинувальний акт ми скерували до суду. Згідно з чинним законодавством максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду», - повідомив начальник територіального підрозділу поліції Євген Орлов.

Матеріали відносно невстановленої особи слідчі виділили в окреме кримінальне провадження, розслідування якого триває. 

           Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux