Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили п’ятьох чоловіків у майнових злочинах
Опубліковано 22 липня 2022 року о 10:30

Зерно у приятеля, гроші в незнайомця та роботодавця, велосипед у односельчанина, будівельні інструменти в знайомого повикрадали правопорушники. Частину майна правоохоронці власникам повернули.

30-річний житель Роздільнянського району приїхав до приятеля в гості, а побачивши, що того немає, вивіз з сараю більше ста кілограмів заготовленого для господарських потреб кукурудзи. Правопорушника встановили за кілька днів. Як з’ясувалося, зерно у товариша він викрав на корм птиці.

Ще один, 19-річний мешканець Роздільнянщини обкрадав магазин побутової техніки, в якому працював продавцем. Молодик отримував гроші за товар від покупців, але клав їх не в касу, а до кишені. У такий спосіб він привласнив понад 200 тисяч гривень. Втім дуже скоро менеджер та бухгалтер помітили нестачу, звернулися в правоохоронні органи, і поліцейські викрили правопорушника серед персоналу.

А 42-річний мешканець Болградського району привласнив банківську картку, яку незнайомець загубив у торговельному центрі. Правопорушник скористався функцією безконтактного платежу і за кілька годин витратив у крамницях п’ять тисяч гривень, що були на рахунку. Викрили зловмисника вже наступного дня.

24-річний молодик з Березівського району проник на подвір’я літнього односельчанина і викрав велосипед. Зловмисника оперативно розшукали і вилучили крадене майно.

А на рік старший за нього земляк проник в оселю знайомого, пошкодивши вікно, й виніс кілька будівельних інструментів та 120 метрів кабелю. За дві години викрадені речі поліцейські у нього вилучили.

Дії правопорушників слідчі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України: 185 (Крадіжка), 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За ці злочини правопорушникам може загрожувати покарання у вигляді штрафу, громадських чи виправних робіт, обмеження або позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Одеської області
(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux