Портал в режимі тестування та наповнення
Двоє жителів Березівського району отримали обвинувальні вироки суду за вчинення домашнього насильства щодо своїх рідних
Опубліковано 01 лютого 2024 року о 10:00

Обох кривдників суд визнав винними за всіма пунктами обвинувачення та засудив кожного до двохсот годин громадських робіт.

Житель Березівської ОТГ через побутові негаразди ображав та залякував дружину, погрожував їй фізичною розправою.

А мешканець Коноплянської територіальної громади в стані сп’яніння влаштовував нестерпні умови життя своїй сестрі – прискіпувався до дрібниць у побуті та лаявся.

За вчинення домашнього насильства правоохоронці неодноразово складали відносно правопорушників протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відсторонювали їх від потерпілих терміновими заборонними приписами, проводили з ними профілактичні бесіди та попереджали про притягнення до кримінальної відповідальності, якщо вони не припинять вчиняти протиправні дії. Кожного разу суд притягував їх до адміністративної відповідальності. 

Коли домашнє насильство набуло систематичного характеру, після чергового звернення потерпілих до поліції, правоохоронці розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Ми зібрали достатньо доказів та висунули фігурантам обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо подружжя та особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психічних страждань та погіршення якості життя потерпілих, та скерували матеріали до суду. Дослідивши надані нами докази суд прийняв їх до уваги, визнав обвинувачених винними і призначив їм покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Житель Березівської ОТГ, який ображав дружину, також зобов’язаний пройти програму для кривдників», - розповів начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Поліцейські закликають громадян не терпіти прояви домашнього насильства. Якщо ви стали жертвою чи свідком такого правопорушення, звертайтеся до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації ви можете отримати за номером Національної безкоштовної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47.

Березівський районний відділ поліції Одеської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux