Портал в режимі тестування та наповнення
Безпечний шлях до школи: поліцейські закликають дорослих та дітей дотримуватися правил дорожнього руху
Опубліковано 05 вересня 2024 року о 12:55

Профілактичні заходи правоохоронці проводять біля навчальних закладів. Спілкуються з водіями, що проїжджають повз, а також з учнями та батьками, які їх супроводжують на уроки.

У дітей закінчилися літні канікули і рух на дорогах біля навчальних закладів став жвавішим. Тож співробітники сектору реагування патрульної поліції, поліцейські офіцери громад, інспектори ювенальної превенції, офіцери служби освітньої безпеки звертають на це увагу всіх учасників дорожнього руху та закликають їх бути уважнішими й обережнішими.

Начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Вікторія Чалова розповіла, що правоохоронці просять батьків, які везуть дітей на уроки на автомобілях, а також інших водіїв, за жодних обставин не сідати за кермо у стані сп’яніння, не перевищувати дозволену швидкість руху, не відволікатись на розмови, зокрема телефонні, а уважно слідкувати за дорожньою обстановкою, особливо біля закладів освіти та пішохідних переходів. Також дорослим нагадують, що дітей, які мають зріст до 150 сантиметрів, заборонено перевозити без використання спеціальних утримуючих систем, що дають змогу пристебнути маленького пасажира за допомогою ременів безпеки, і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда.

Учням, які самостійно прямують до школи, поліцейські наголошують, що переходити проїжджу частину дороги треба по пішохідних переходах. Якщо працює світлофор, то лише на зелене світло, а якщо – поліцейський-регулювальник, то за його вказівками. Перед початком руху слід переконатися, що водії зупиняються, побачивши пішоходів. Також треба бути обережними біля дворів та арок, бо звідти можуть виїжджати транспортні засоби. А в темну пору доби обов’язково кріпити на одяг та рюкзаки світловідбиваючі елементи, які роблять пішоходів помітними для водіїв.

«Ми поглиблюємо знання наших дітей з правил безпеки життєдіяльності, виховуємо дисциплінованість, формуємо хороші звички, дбайливе ставлення до свого здоров’я та життя, аби запобігти нещасним випадкам та травмуванню. Закликаємо до дисциплінованості та відповідальності й дорослих» - додала майор поліції Вікторія Чалова.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux