Портал в режимі тестування та наповнення
За рішенням суду взято під варту жителя Одещини, який «замінував» кілька об’єктів в Одесі
Опубліковано 08 серпня 2019 року о 19:25

Його викрили детективи слідчого управління поліції Одеської області спільно з працівниками Причорноморського управління кіберполіції та одеськими оперативниками. За рішенням суду стосовно затриманого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

До правоохоронних органів Одеської області надійшло кілька неправдивих повідомлень загрозливого характеру про «мінування» низки важливих об’єктів інфраструктури Одеси. В повідомленнях вказувалися такі значимі та багатолюдні одеські об’єкти, як ринок «Привоз» та Центральний універмаг. Інколи зловмисник взагалі не вказував назви та адреси об’єктів, що мали «вибухнути».

Детективи слідчого управління поліції Одещини спільно з працівниками Причорноморського управління кіберполіції та одеськими оперативниками провели низку оперативно-розшукових заходів. У результаті правоохоронці викрили у вчиненні протиправних дій раніше судимого мешканця області. Завідомо неправдиві повідомлення загрозливого характеру 39-річний чоловік розсилав зі спеціально створеної для цієї мети електронної адреси. Поліцейські затримали його на одній з баз відпочинку в м. Чорноморськ Одеської області.

Слідчі кваліфікували дії затриманого за частинами 1 і 2 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Згідно із санкцією цієї статті, зловмисникові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Крім того, сьогодні, 8 серпня, суд обрав стосовно затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі майже 152 тисячі гривень.

Тим часом поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочину, для притягнення їх до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами Слідчого управління ГУНП)  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux