Портал в режимі тестування та наповнення
За напад на працівника поліції житель Білгорода-Дністровського відповість перед законом
Опубліковано 02 листопада 2018 року о 11:06

26-річного вуличного хулігана правоохоронці запросили до відділення поліції для з’ясування обставин неправомірної поведінки. У відповідь чоловік штовхнув поліцейського зі сходів, внаслідок чого той травмувався. Тепер правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

На спецлінію «102» надійшло телефонне повідомлення про те, що в одному з супермаркетів міста Білгород-Дністровський невідомі чоловіки напали на охоронця торговельного закладу. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські побачили, як біля магазину декілька невідомих громадян гучно лаються на охоронців.

Правоохоронці попросили чоловіків заспокоїтись та розійтись, натомість вони ще дужче розлютились та почали поводитись агресивно. На вимогу проїхати до відділу поліції для з'ясування обставин чоловіки відмовились у грубій формі. Крім того, один із порушників - раніше засуджений 26-річний місцевий житель - штовхнув працівника поліції зі сходів. В результаті той отримав тілесні ушкодження.

«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігурантові справи запобіжного заходу, - зазначив начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Євген Орлов. - Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк».

Нагадуємо, що за непокору або опір працівникам правоохоронних органів чинним законодавством України передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Порушення, передбачені статтею 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України, караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. За вчинення дій, передбачених частинами 2 і 3 цієї статті, - покарання більш суворе - до п'яти років позбавлення волі.

Білгород-Дністровський відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux