Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі відбулася нарада представників силових структур щодо нападу на активіста
Опубліковано 24 вересня 2018 року о 19:45

У ній взяли участь перший заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін та керівництво Головного управління поліції Одеської області, обласної прокуратури, СБУ  та Нацгвардії.

Під час робочої зустрічі були розглянуті питання, пов’язані з розслідуванням нападів на громадських активістів у регіоні. Проаналізувавши ситуацію, представники МВС та Нацполіції України повідомили про плани проведення профілактичного відпрацювання регіону.

«Ми не маємо допустити чергового замаху, який може дестабілізувати ситуацію в регіоні, - зазначив Сергій Яровий. – З цією метою прийнято рішення про проведення на території області комплексу заходів, спрямованих на недопущення дестабілізації оперативної обстановки. Вони пройдуть у тісній взаємодії між поліцією, Національною гвардією, прокуратурою, СБУ, Державною прикордонною службою та громадськістю».

У свою чергу, В’ячеслав Аброськін нагадав, що нещодавно на території Одещини проводилося оперативно-профілактичне відпрацювання, яке показало свою ефективність. Тому наразі Голова Нацполіції України Сергій Князєв прийняв рішення про проведення аналогічних заходів на території області.

«Ми залучимо до відпрацювання всі оперативні підрозділи Національної поліції України. Вже сьогодні до Одеси відряджено працівників Департаменту карного розшуку та інших оперативних підрозділів НПУ. Кожен тяжкий злочин, не тільки відносно громадських діячів чи активістів, буде розслідуватися однаково ретельно. Так, щоб усі громадяни відчували, що їх захищає держава», - наголосив В’ячеслав Аброськін.

Доповідаючи керівництву про перші результати роботи по розкриттю останнього нападу на громадського активіста, очільник ГУНП Одеської області Дмитро Головін зазначив, що для розслідування цієї справи підібрана команда із найбільш підготовлених оперативників, слідчих та експертів.

«Усі вони працюють цілодобово в режимі онлайн», - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Дмитро Головін повідомив про те, що за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Слідчі розглядають п’ять версій вчинення вказаного правопорушення. Зокрема, перша версія стосується громадської діяльності потерпілого, ще дві – проблематики об’єктів «Золотий берег» та «Успіх». В рамках четвертої версії слідчі вивчають міжособистісні стосунки потерпілого. П’ята версія охоплює можливе вчинення хуліганського нападу з боку невідомих.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux