Портал в режимі тестування та наповнення
Сім’ї поліцейських Одеської області отримали квартири за програмою фінансового лізингу МВС
Опубліковано 22 вересня 2020 року о 18:00

Всього квартири отримали 24 родини, 19 з яких за програмою пільгового фінансового лізингу, 5 – службових. Під час церемонії вручення документів на житло були присутні перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та Голова Національної поліції Ігор Клименко.

Сертифікати та ключі від власного житла вручили сім’ям співробітників карного розшуку, слідчого управління, управління КОРД та організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування поліції Одеської області.

«Сьогодні ми вручили документи на власне житло сім’ям поліцейських Одещини. МВС розпочало програму житла у лізинг для своїх працівників, оскільки ми розуміємо, що лише за умови соціального забезпечення поліцейських можна розраховувати на їхню чесну роботу, професійну мотивацію та особистий розвиток. Наша  мета – чесна, компетентна та справедлива правоохоронна система», - сказав Сергій Яровий.

«Ми вручаємо документи на іпотечне житло в рамках програми, згідно з якою кожен працівник поліції чи ДСНС може отримати довгоочікувану квартиру. Таким чином ми мотивуємо наших працівників, а найголовніше, що кожен наш працівник буде розуміти, що його сім’я  у безпеці», - сказав Ігор Клименко.

Голова Нацполіції також зазначив, що важливо складовою програми є те, що кошти на погашення відсотків за лізингом закладені як у бюджеті Нацполіції, так і у бюджеті ДСНС.

Нагадаємо, за один рік, від початку функціонування програми МВС по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників, у фінансовий лізинг придбано 1476 квартир у різних регіонах України. 58% квартир отримали працівники поліції та 42% - рятувальники ДСНС. Серед них 16% - учасники антитерористичної операції на сході України.

У 2020 році МВС планує забезпечити житлом 2500-3000 родин правоохоронців. Це не лише соціальний проект, а реально працююча програма фінансування економіки, адже більшість квартир були закуплені на первинному ринку. 

Довідково: За умовами програми МВС по забезпеченню житлом поліцейських і рятувальників на умовах пільгового фінансового лізингу розподіл платежу виглядає наступним чином: за рахунок держави компенсуються витрати по обслуговуванню договору-лізингу (100%) та частина лізингових платежів (до 40 %). Сума компенсації залежить від стажу роботи та складу родини. Наприклад, маючи вислугу: від 5 до 10 років – щомісячний платіж зменшується на 10%; від 10 до 15 років – на 20%; від 15 років – на 30%. Окрім цього, за наявності дітей платіж зменшується ще на 5% за кожну дитину.

Умови участі у програмі:

- Вислуга не менше 2-х років, окрім учасників бойових дій.

- Не менше 5-ти років до виходу на пенсію.

- Не потрібно перебувати на квартирному обліку.

- Строк лізингу не більше 20-ти років.

- Є опція дострокового погашення.

- Найбільш сприятливі умови будуть у подружжя, в якому обидва члени сім’ї мають право на отримання житла, їм компенсація подвоїться.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux