Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці затримали нападників на одеського громадського активіста
Опубліковано 25 вересня 2018 року о 20:00

У вчиненні злочину підозрюють трьох іноземних громадян. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки. В одного із затриманих вилучено вогнепальну зброю. Про це сьогодні, 25 вересня, на базі Одеської державної адміністрації під час спільної зустрічі з громадськістю повідомили начальник поліції Одеської області Дмитро Головін, керівник прокуратури Одещини Олег Жученко та начальник СБУ області Олександр Довженко.

За словами обласного прокурора Олега Жученка, правоохоронці затримали трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у замаху на вбивство одеського активіста. Розкриття цього нападу буквально на другу добу після його скоєння стало можливим завдяки професійній роботі оперативників, які надали важливу інформацію, а також злагодженій роботі слідчих і процесуальних керівників – прокуратури Одеської області.

«На даний час проведено великий обсяг не тільки оперативних, але і слідчих і процесуальних дій. Уже трьом особам підготовлено підозри за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Ми будемо звертатися до суду із запобіжним заходом, причому безальтернативним до застави», – зазначив Олег Жученко.

Він повідомив, що зараз правоохоронці встановлюють зв’язки затриманих осіб, аби встановити, хто міг бути замовником нападу. Зокрема, у нападі вбачається не просто спонтанне вчинення цього злочину. Напад планувався і готувався заздалегідь, оскільки за одеським активістом велося спостереження.

На даний час троє іноземних громадян затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 15 (Замах на вчинення злочину)  та ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що чоловіки віком 33, 35 та 41 року тривалий час мешкають на території України на підставі тимчасових довідок на проживання. В м. Одеса чоловіки мешкали в орендованих квартирах. За їх місцем мешкання проведені санкціоновані обшуки, в  результаті яких у одного з фігурантів  вилучена вогнепальна зброя. Правоохоронці вилучили у затриманих речові докази, які вказують на їх причетність до скоєння нападу на громадського активіста.

Водночас під час зустрічі було повідомлено про затримання сьогодні ще двох осіб, які скоїли напад на Віталія Устименка. Затримання відбулося на території Донецької і Дніпропетровської області.

«Вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси у затриманих в Дніпропетровській та Донецькій областях», – повідомив начальник поліції Одеської області Дмитро Головін.

Наразі правопорушники в порядку ст. 191 КПК України затримані та доставлені до суду. Вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Одеської області та інших регіонів України.

 

Відділ комунікації поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux