Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині судитимуть державну виконавицю за відчуження власності України вартістю понад 59 мільйонів гривень
Опубліковано 25 червня 2022 року о 11:30

Детективи Слідчого управління ГУНП в Одеській області оголосили громадянці підозру в службовій недбалості. Правопорушниця, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, неправомірно реалізувала на електронних торгах належний Міністерству інфраструктури України виробничий будинок з господарськими будівлями і спорудами, загальною площею 3026 квадратних метрів, який був закріплений за одним із державних підприємств.

В ході проведення досудового розслідування за оперативним супроводом Служби безпеки України поліцейські встановили, що на примусовому виконанні у службової особи перебувало зведене виконавче провадження про стягнення з державного підприємства більше 37 мільйонів гривень на користь фізичних та юридичних осіб. Посадовиця мала б вжити всіх передбаченим Законом заходів для виявлення коштів боржника та іншого майна, що безпосередньо не використовувалося у виробництві. Натомість жінка неналежно виконала свої посадові обов’язки, хоча мала реальну можливість це зробити, і описала та арештувала об’єкти державної власності, які не можуть бути вилучені та відчужені. Арештоване майно державна виконавиця реалізувала на електронних торгах. Це спричинило тяжкі наслідки у вигляді вибуття із власності держави вищезазначених будівель ринковою вартістю 59 мільйонів 717 тисяч гривень.

Детективи поліції Одещини під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури оголосили правопорушниці підозру в службовій недбалості, тобто неналежному виконанні своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Зараз правоохоронці клопочуть в суді щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux