Портал в режимі тестування та наповнення
Ціна життя – мікроавтобус. На Одещині викрито зловмисників, які заради наживи вбили пенсіонера
Опубліковано 27 червня 2019 року о 19:30

Про зникнення самотнього чоловіка до поліції повідомила його донька. При огляді місця події все вказувало на те, що відбувалася боротьба: в будинку безлад, на подвір’ї сліди крові та волочіння тіла. Крім того, оперативники виявили відсутність мікроавтобуса господаря, ключів та документів від нього. Заходи по встановленню місцезнаходження господаря, його автомобіля, а також виявлення очевидців та свідків події розпочалися негайно.

Великий обсяг роботи поліцейських дав позитивний результат. За лічені години вони встановили осіб, причетних до скоєння злочину. Одного з підозрюваних правоохоронці затримали протягом доби - 25-річний уродженець сусіднього Придністров’я переховувався в Київській області. А викрадений мікроавтобус був знайдений у м. Вінниця.

Бездиханне тіло власника оселі було виявлено в одному з сіл сусіднього району. Висновок судово-медичної експертизи довів, що він загинув внаслідок отримання тяжких тілесних ушкоджень.

Під час слідства встановлено, що після скоєння крадіжки в обласному центрі, двоє молодиків, аби збути крадене, приїхали до смт. Лиманське Роздільнянського району. Пропонуючи його місцевим жителям, вони познайомилися з 62-річним пенсіонером.

Дізнавшись, що чоловік має мікроавтобус, зловмисники під приводом купити домашнього вина, викликали його з будинку та побили до втрати свідомості. Забравши ключі та документи від мікроавтобуса, вони поклали в середину непритомного чоловіка і поїхали до іншої області.

Від’їхавши на значну відстань від селища, зловмисники залишили потерпілого в безпорадному стані на узбіччі дороги та продовжили «подорож». У м. Вінниця знайшли покупця на мікроавтобус та, отримавши за нього півтори тисячі доларів, розподілили гроші між собою і розійшлися у різні боки.

«Затриманий зловмисник зізнався у скоєному, - розповів начальник відділу поліції Олександр Стеценко. - Наразі йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб, поєднане із застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого), ч. 2 ст. 121 (умисні тяжкі тілесні ушкодження, скоєнні за попередньою змовою групою осіб, які спричинили смерть потерпілого), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих  чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою осіб, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального Кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Розшукові заходи по встановленню місця знаходження іншого фігуранта тривають».

Увага! Шановні громадяни, якщо вам відома будь-яка інформація про місце знаходження розшукуваного Гончарука Сергія Миколайовича, 08.08.1994 року народження, уродженця села Бендзари Балтського району Одеської області, який останнім часом мешкав в Одесі, просимо повідомити до найближчого відділу поліції або за телефонами: (048-53) 5-04-42, (048-53) 3-12-52 чи на спецлінію «102». Конфіденційність гарантуємо.

Прикмети підозрюваного: на вигляд 23-28 років, зріст 175-180 см, худорлявої статури, волосся темне коротке, брови чорні густі, очі карі, обличчя смугле овальне, ніс великий, губи середні.

Роздільнянський ВП в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux