Портал в режимі тестування та наповнення
Звернення до усіх учасників дорожнього руху
Опубліковано 27 лютого 2018 року о 15:13

Нагадуємо, що за повідомленням Гідрометцентру до кінця доби 27 лютого та протягом 28 лютого на території Одеської області очікується погіршення погодних умов.

Сильні опади та вітер ускладнюють рух на дорогах Одеської області та по всій країні.

За такої погоди водіям слід бути особливо уважними та обережними, неухильно дотримуватися ПДР, а також допомагати іншим водіям, які потрапили у скрутне становище.

Головне управління Національної поліції в Одеській області закликає водіїв до неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Під час сильних опадів необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися по мостах та естакадах.

Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість. Відмовтесь від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.

Шановні пішоходи! Не ходіть дуже близько біля краю тротуару, щоб вас не зачепила машина, яка випадково втратила керування. Переходьте дорогу лише на переходах, будьте особливо пильні, уважно придивляйтеся, щоб не було поблизу машин, або тільки тоді, як транспортні засоби вже зупинилися. В умовах обмеженої або недостатньої видимості, обходьте транспортні засоби дуже обережно, переконавшись у відсутності машин. Не виходьте раптово на проїзну частину, тому що автомобіль не зможе миттєво зупинитися. При русі у темну пору доби позначте свій одяг світлоповертаючими елементами.

Звертаємось до всіх водіїв! Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу працівників поліції або аварійні служби. Не будьте байдужими, адже, можливо, завтра допомога знадобиться саме вам.

Також нагадуємо, що з 26 лютого розгорнуто діяльність пунктів обігріву. В даних пунктах чергують, окрім медиків, працівники поліції, спеціалісти служби порятунку та волонтери. В Одесі такі пункти працюють у Суворовському районі міста на вулиці Жоліо Кюрі, 29а біля автомийки «Нептун», а у Приморському – у парку Преображенському. У тих районах, де немає наметів, як пункти обігріву працюватимуть усі медичні заклади.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux