Портал в режимі тестування та наповнення
Знання, які рятують життя: правоохоронці навчають юних жителів Одещини правил поведінки під час дії воєнного стану
Опубліковано 11 вересня 2024 року о 12:45

Профілактичні заходи нещодавно провели поліцейські для дітей різних вікових груп з Ананьївської, Окнянської, Подільської та Савранської територіальних громад.

Поліцейські роз’яснювали школярам, що у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» не слід панікувати чи зволікати, а під керівництвом дорослих – педагогів або батьків – треба швидко і організовано переходити до укриття та перебувати там аж до сигналу «Відбій».

«Шкільні укриття здебільшого мають запас всього необхідного, зокрема, воду, продукти харчування, медикаменти, але буде добре, якщо у ваших шкільних рюкзаках лежатимуть пляшка з водою, бутерброд або інший перекус та теплі речі. В укритті поводьтеся тихо, не галасуйте, не бігайте по приміщенню. У разі, якщо ви відчуваєте страх або погіршення самопочуття, розкажіть про це вчительці, вона обов’язково вам допоможе», - давали настанови своїм співрозмовникам ювенальна поліцейська Надія Деордица та поліцейський офіцер громади Дмитро Білий.

Під час тренування, діти були згуртовані, слухняні, оперативно переходили з учбових приміщень до укриття.

«Навички з евакуації мають бути відпрацьовані до автоматизму, адже кожна хвилина під час небезпеки має значення, а іноді рятує життя», - зауважують ювенальні поліцейські Подільщини і продовжують серію занять з безпеки життєдіяльності.

Також поліцейські з фахівцями Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагадали дітям правила мінної безпеки і повторили алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Правоохоронці розповіли хлопцям та дівчатам, де можуть знаходитись небезпечні предмети, та закликали при виявленні підозрілих предметів не підходити до них, не чіпати, а відразу відійти подалі і повідомити про знахідку дорослим або відповідним спецслужбам – поліції за номером «102» чи рятувальникам за номером «101».

«У такий непростий час ми підтримуємо дітей та навчаємо їх усіх правил безпеки життєдіяльності, аби вони знали, як діяти у будь-яких непередбачуваних ситуаціях і почувалися впевнено», - додала Надія Деордица.

Подільське районне управління поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux