Портал в режимі тестування та наповнення
Злочинну групу, яка займалася незаконним збутом наркотичних засобів та зброї у Чорноморську, затримано, - поліція Одещини
Опубліковано 28 квітня 2023 року о 16:00

Правоохоронці вилучили у правопорушників понад пів кілограма канабісу, арсенал вогнепальної зброї з набоями і гроші, зароблені на нелегальних оборудках. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 10-ти років з конфіскацією майна.

Викрили злочинне угруповання співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області. Оперативники встановили, що у місті Чорноморськ троє місцевих жителів віком 45-ти, 49-ти та 50-ти років з метою збагачення організували протиправну діяльність, спрямовану на незаконне придбання з метою збуту наркотичних засобів та зброї.

В ході кропіткої оперативної роботи із залученням слідчих слідчого управління поліцейські провели декілька закупок у фігурантів, придбавши понад 200 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонений, – канабісу, а також декілька одиниць нелегальної вогнепальної зброї з ознаками переробки саморобним способом, що було підтверджено експертними висновками.

Після реалізації третьої оперативної закупки за місцями мешкання зловмисників правоохоронці провели обшуки, в ході яких виявили та вилучили майже 400 грамів канабісу, пістолети з явними ознаками переробки, гладкоствольні рушниці, набої, мисливський ніж та гроші, здобуті у незаконний спосіб. Наркотичні засоби та зброю поліцейські скерували на експертні дослідження.

Правопорушників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відносно одного із них у суді на розгляді наразі знаходиться обвинувальний акт за вчинення умисного вбивства.

За наявністю достатньої доказової бази, яку зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили правопорушникам про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України за кваліфікуючими ознаками: незаконне придбання та зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене групою осіб, та збут особливо небезпечного наркотичного засобу, а також за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 того ж кодексу за кваліфікуючими ознаками: зберігання, придбання вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб, які заздалегідь домовилися про спільне його вчинення, та збут вогнепальної зброї.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до 10-ти років з конфіскацією майна.

Слідство триває.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux