Портал в режимі тестування та наповнення
Зібраних поліцейськими доказів виявилося достатньо, щоб суд виніс обвинувальний вирок 21-річному жителю Білгорода-Дністровського за надання неправомірної вигоди правоохоронцям
Опубліковано 16 серпня 2023 року о 09:15

Молодик сплатить на користь держави штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Також у дохід держави підуть 200 доларів США, якими він намагався відкупитися від поліцейських за нетверезе водіння автомобіля і скоєння ДТП.

Подія сталася поблизу села Великомар’янівка Маразліївської територіальної громади. Молодик, перебуваючи за кермом свого «ВАЗу», не впорався з керуванням і з’їхав у кювет. На щастя, унаслідок автопригоди ніхто не постраждав, лише транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень. Про подію до поліції повідомили очевидці.

Співробітники відділу реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції, прибувши на місце дорожньо-транспортної пригоди, виявили, що водій має явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Розуміючи, що за нетверезе водіння і скоєння ДТП на нього чекає адміністративна відповідальність, керманич категорично відмовився від проходження освідування і почав пропонувати правоохоронцям 200 доларів США "відкупних". Навіть коли його попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовим особам, він продовжував наполягати на своєму. Поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка і вилучила в якості речових доказів гроші.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими в рамках розпочатого кримінального провадження, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігуранту обвинувачення у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, що передбачено ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, і скерували обвинувальний акт до суду.

Суд, дослідивши матеріали справи, визнав водія винним та призначив йому покарання у вигляді стягнення на користь держави штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень. Також ухвалою суду визначено долю речових доказів – 200 доларів США конфісковано в дохід держави.

Крім того, відносно правопорушника поліцейські склали протоколи, передбачені ст. 124 (за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ч. 1 ст. 130 (за відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) КУпАП, які направили на розгляд суду. Згідно із санкціями цих статей, керманичу загрожує ще один штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами протягом одного року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux