Портал в режимі тестування та наповнення
Жителя Одеського району притягують до кримінальної відповідальності за знущання над матір’ю
Опубліковано 03 січня 2024 року о 16:00

Зловмисник систематично ображав стареньку, коли вживав алкогольні напої. Поліцейські висунули чоловіку обвинувачення у домашньому насильстві. За скоєне йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Непрацюючий житель Красносільської територіальної громади, який живе за рахунок старенької матері, замість вдячності, тривалий час влаштовував їй нестерпне життя., Зловживаючи алкогольними напоями, чоловік ображав матір, у всьому їй дорікав та погрожував фізичною розправою. Будь-які зауваження чи прохання з боку старенької до сина кинути згубну звичку, оберталися ще більшою агресією.

Допомоги жінка попросила у поліцейських. За фактом домашнього насильства правоохоронці складали відносно кривдника адміністративні матеріали за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А щоб він не наближався до потерпілої і не контактував з нею, виносили термінові заборонні приписи. За цими матеріалами суд призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафу. Однак, не дивлячись на всі застосовані заходи, зловмисник не припиняв своїх протиправних дій.

Відтак, за фактом систематичного вчинення домашнього насильства співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 2 розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«За результатами досудового розслідування слідчі під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у вчиненні домашнього насильства, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. Слідство поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду», - повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Інга Ручка.

Поліцейські вкотре закликають громадян не терпіти насильства у будь-якій його формі. Якщо ви стали жертвою чи свідком цього правопорушення, одразу звертайтеся до найближчого територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102». Також ви можете отримати необхідну консультацію, звернувшись за номерами телефонів:

• 15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

• 0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

Одеське районне управління поліції №2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux