Портал в режимі тестування та наповнення
Житель Березівського району, який у стані сп’яніння привласнив автомобіль товариша і допустив ДТП, отримав обвинувальний вирок суду
Опубліковано 01 жовтня 2024 року о 14:30

Чотири роки позбавлення волі з іспитовим строком у півтора роки – таке покарання отримав правопорушник.

Подія сталася наприкінці лютого вдень в одному з сіл Курісовської ОТГ. До поліції звернувся місцевий житель і повідомив про зникнення свого автомобіля «Daewoo Nexia», який він залишив біля маєтку знайомого, де гостював.

У ході проведення розшукових заходів оперативники за лічені години встановили, що легковик забрав товариш заявника.

Поліцейські встановили, що зловмисник з потерпілим відпочивали у спільного знайомого, де розпивали спиртні напої. У гостях власник автівки заснув, а його товариш скористався нагодою та ключами, залишеними у замку запалення, і поїхав у справах. Однак між селами Новомиколаївка та Сербка не впорався з керуванням і з’їхав з дороги у кювет. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій не постраждав, лише транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень. Щоб уникнути відповідальності, правопорушник кинув автівку, а сам утік додому. Там його і розшукали.

Перевірка правопорушника на стан сп’яніння показала, що він п’яний. В його організмі поліцейські виявили перевищення допустимої норми алкоголю майже у сім разів.

Старший слідчий слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський розповів, що за результатами розслідування, яке проводилося під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури, фігуранту висунули обвинувачення у незаконному заволодінні транспортним засобом, вартість якого, за експертним висновком, склала майже 83 тисячі гривень.

Обвинувальний акт за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України поліцейські скерували до суду. Взявши до уваги, що правопорушник щиро розкаявся, попросив вибачення у товариша та пообіцяв полагодити його автівку, яку розбив, і що потерпілий не мав претензій до обвинуваченого, суд визнав останнього винним і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік і шість місяців. Протягом іспитового терміну засуджений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи та навчання.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux