Портал в режимі тестування та наповнення
Зґвалтував та вчинив розбійний напад: поліцейські відправили на лаву підсудних 28-річного жителя Ізмаїла за злочини проти співмістянки
Опубліковано 26 травня 2023 року о 09:55

Правоохоронці висунули чоловіку обвинувачення за ч. 1 ст. 152 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушнику загрожує до п'ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна. 

У березні до Ізмаїльського районного відділу поліції звернулася потерпіла з заявою про те, що незнайомий їй чоловік, з яким вона познайомилася на вулиці, обманним шляхом заманив її до себе додому, де побив, зґвалтував та відібрав особисті речі і гроші. 

Поліцейські з’ясували, що зловмисник під час розмови з жінкою дізнався, що вона шукає роботу, і, скориставшись цим, пообіцяв відвезти її нібито на своє підприємство та працевлаштувати, але по дорозі заїхав із нею додому по якісь речі.  Однак в оселі чоловік відразу завдав жінці декілька ударів кулаком по голові, пригрозив ножем і зґвалтував. А після цього знову побив і відібрав гроші, мобільний телефон, золоті прикраси.

Вжитими слідчо-оперативними заходами вже наступного дня поліцейські встановили, що до злочину причетний 28-річний місцевий житель, який був судимий за грабежі, підробку офіційних документів та розбійний напад, і минулого року звільнився з місць позбавлення волі, де провів п’ять років.

Фігуранта правоохоронці розшукали і затримали, вилучивши у нього майно потерпілої. На час слідства суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці під час розслідування, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у вчиненні зґвалтування та нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечним для здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбої), вчиненому особою, яка раніше вчинила розбій, в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 152 та за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт відносно чоловіка поліцейські скерували до суду для ухвалення рішення про покарання», - розповів керівник Ізмаїльської окружної прокуратури Олександр Сара. 

Зауважимо, що санкція частини 1 статті 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а санкція частини 4 статті 187 (розбій) того ж кодексу – від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux