Портал в режимі тестування та наповнення
До уваги мисливців!
Опубліковано 08 серпня 2020 року о 11:05

З сьогоднішнього дня в мисливських угіддях Одещини відкривається сезон полювання на пернату дичину. Тому поліцейські нагадують про основні вимоги до мисливців, правила безпеки для них і йдуть у рейди для здійснення контролю за їх дотриманням.

«Стрілець під час полювання повинен мати з собою державне посвідчення мисливця, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ліцензію на добування мисливських тварин, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, а за наявності собак мисливських порід – паспорт на них чи інших ловчих звірів або птахів із відміткою про щеплення на сказ та допуск до полювання у поточному році», - зазначає т.в.о. заступника начальника Біляївського відділу поліції Максим Лойко.

Також поліцейський наголошує, що з метою попередження надзвичайних подій полювачі повинні дотримуватися правил безпеки при користуванні мисливською зброєю. Категорично забороняється застосовувати зброю в населених пунктах, на відстані, ближче ніж 200 метрів від будівель, де можливе перебування людей, в угіддях, не зазначених у дозволі. Також заборонено направляти зброю в бік людей, транспорту, житлових приміщень, залишати її без нагляду, передавати іншим особам, використовувати в стані алкогольного сп’яніння, користуватися чужою зброєю.

«Порушення в мисливстві тягнуть за собою адміністративну відповідальність згідно зі статями 174, 190, 191, 192 КУпАП. Поліцейські сподіваються на здоровий глузд мисливців та їх правосвідомість, разом з тим будуть суворо контролювати процес полювання», - зазначають представники дозвільної системи ГУНП в Одеській області.

З шостої години ранку в плавнях Біляївського району вже проводить відпрацювання група з працівників дозвільної системи та дільничних територіального ВП, а також представників єгерської служби та прикордонників. Рейдовики перевіряють мисливців на дотримання правил полювання в дністровських плавнях у Маяках, на водоймах в селах Василівка та Граденіці, на кучурганському водосховищі та озері Путрене в селі Троїцьке.

Такі перевірки організовані в усіх мисливських угіддях Одещини.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом Біляївського ВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux