Портал в режимі тестування та наповнення
Зберігав вдома гранату та чинив домашнє насильство над літніми батьками: протиправні дії для жителя Одеського району можуть обернутися позбавленням волі
Опубліковано 13 березня 2024 року о 10:30

Поліцейські повідомили правопорушнику про підозру у незаконному поводженні з боєприпасом, а за фактом домашнього насильства склали адміністративний протокол, який вже скерували до суду.  

На спецлінію «102» надійшло повідомлення від літнього чоловіка з Усатівської сільської громади про вчинення відносно нього та його дружини домашнього насильства з боку їхнього сина. За вказаною громадянином адресою одразу прибув наряд поліції, який встановив, що чоловіка обурили зауваження батьків щодо надмірного вживання ним алкоголю. Він почав на них лаятися та трощити все, що потрапляло під руку. Крім того, поліцейські з’ясували, що кривдник може зберігати за місцем мешкання гранату. 

На місце події була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та співробітники управління вибухотехнічної служби обласної поліції. Провівши невідкладний обшук, правоохоронці виявили в кімнаті правопорушника  корпус ручної осколкової гранати Ф-1 та запал до неї. Небезпечні предмети вилучили і скерували на експертизу. За висновком експерта, при конструктивному поєднанні вони належать до боєприпасів і придатні до вибуху.

За вчинення домашнього насильства щодо батьків поліцейські склали відносно правопорушника адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які вже скерували до суду. За це правопорушення чоловіку загрожує штраф від 170 до 340 грн або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. Також він поставлений на профілактичний облік поліції за категорією «Кривдник». 

«Крім того, ми повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України у придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. В ході досудового розслідування встановлюватимемо походження гранати», - повідомила слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Горлова.

Також вона нагадала, що не підлягає кримінальній відповідальності за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу особа, яка добровільно здала їх органам влади, згідно з ч. 3 ст. 263 ККУ.

 Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux