Портал в режимі тестування та наповнення
Зберігав цілий арсенал: поліцейські викрили жителя Одеського району в незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами
Опубліковано 09 лютого 2024 року о 14:15

Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі. 

Зловмисника – жителя Молодіжного – виявила група реагування патрульної поліції: він пересувався на своєму автомобілі ввечері по селу у стані алкогольного сп’яніння. Відносно водія правоохоронці склали протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі 17 тис. гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на рік.

Під час складання адміністративних матеріалів поліцейські помітили, що чоловік викинув з салону автомобіля гранату, схожу на РГД-5, сподіваючись приховати факт незаконного поводження з бойовим припасом. 

Для вилучення гранати правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції та фахівців управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції  в Одеській області. Після вилучення вибухонебезпечного предмета, поліцейські провели невідкладний обшук за місцем мешкання громадянина, де виявили ще 260 набоїв різного калібру, корпус ручної наступальної осколкової гранати із запалом, 40 капсулів-детонаторів, кілька мінних підривачів, електродетонаторів, модернізованих спрощених підривників, гранатометних пострілів, порох та вогнепровідний шнур.

Увесь арсенал скерують на експертизу.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та повідомили фігуранту про підозру.  

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. 

Фігуранта правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

В ході подальшого слідства поліцейські встановлюватимуть, звідки у чоловіка бойові припаси та вибухові речовини і з якою метою він їх зберігав.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Одеське районне управління поліції №2 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux