Портал в режимі тестування та наповнення
“Завдяки вашій увазі життя налагоджується”, - розповідають потерпілі від домашнього насильства поліцейським під час перевірок підоблікових родин
Опубліковано 16 травня 2023 року о 11:05

Правоохоронці разом зі службою у справах дітей та представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства постійно відвідують сім'ї, де проживають люди, які скривдили своїх домівників.

Цього разу правоохоронці Ізмаїльського району завітали до восьми родин, які проживають у райцентрі. В більшості з них кривдники ображали дружин чи співмешканок на ґрунті побутових непорозумінь. В одній сім'ї старший брат тис на молодшого через нерозподілену спадщину, в ще одній - дорослий син знущався з матері, бо та нібито його “виховувала”.

“Всі ситуації об'єднує те, що сварки спалахували після вживання кривдниками спиртних напоїв. Відносно правопорушників вже склали адміністративні протоколи, передбачені статтею 173-2 КУпАП, тепер правоохоронці регулярно відвідують родини, спілкуються з ними та контролюють поведінку кривдника. Потерпілі діляться з поліцейськими своїми переживаннями та зізнаються - завдяки постійній увазі посадовців життя налагоджується, а їхні родичі стають на шлях виправлення”, - розповідає старша інспекторка сектору протидії домашнього насилля Валентина Іванова.

Правоохоронці Одещини оперативно реагують на кожне звернення щодо скоєння домашнього насильства і у випадку підтвердження правопорушення вживають заходів для притягнення кривдників до адміністративної відповідальності, а у разі систематичного повторення протиправних дій – до кримінальної, за ст.126-1 Кримінального кодексу України. Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не мовчіть. Звертайтеся по допомогу до правоохоронців територіального відділу поліції або на спецлінію “102”.

Також консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій “гарячій лінії” з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547, а вичерпну інформацію щодо домашнього насильства містить чат-бот МВС.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux