Портал в режимі тестування та наповнення
Замість 10 тис. грн за підпал авто може отримати 10 років ув’язнення: на Одещині поліцейські затримали палія
Опубліковано 11 липня 2024 року о 14:30

Виконуючи замовлення, отримане в інтернеті, правопорушник і об’єкт переплутав, і пошкодив інше авто, яке знаходилось поряд. Натомість заробив не гроші, а проблеми з поліцією. 

Подія сталася вночі з 15 на 16 червня на паркувальному майданчику у місті Чорноморськ. Зловмисник кинув на автомобіль Toyota Auris заздалегідь підготовлену пляшку та ганчірку з легкозаймистою речовиною, підпалив і втік. Розгорівшись, вогонь охопив легковик і перекинувся на поряд припаркований з ним Lexus. Обидва транспортні засоби належать містянам.

На місце займання жителі багатоповерхівки, що знаходиться поряд з парковкою, викликали вогнеборців. Ті загасили пожежу, унаслідок якої, на щастя, ніхто не постраждав.

Місцеві поліцейські, оглядаючи місце події, вилучили кришечку від пляшки з розпалювачем та довгі сірники. До пошуків підпалювача долучилися оперативники управління карного розшуку обласної поліції. Правоохоронці встановили місце купівлі предметів та покупця.

Зловмисником виявився 25-річний житель одного з населених пунктів Великодолинської селищної громади. Його розшукали і з дому вилучили речові докази, зокрема одяг та банківську картку.

Правопорушник зізнався у скоєному, розповів, що шукав в інтернеті заробіток і на одному з сайтів натрапив на пропозицію за 10 тисяч гривень підпалити автомобіль у Чорноморську. У замовника нібито були свої «рахунки» з його власником. Молодик погодився, придбав все необхідне та виконав замовлення, але невдало, бо переплутав номери автівок. Каже: шкодує про скоєне і, якби міг повернути час назад, не вчинив би так, адже усвідомив, що заради 10 тисяч гривень, які, до речі, йому так і не заплатили, може сісти на десять років до в’язниці.

Слідчі затримали фігуранта в процесуальному порядку та найближчим часом повідомлять йому про підозру в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу. Підозрюваний наразі в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Далі поліцейські встановлюватимуть замовника.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux