Портал в режимі тестування та наповнення
Задля підвищення обізнаності населення у питаннях протидії домашньому насильсту поліцейські провели пізнавальний захід для студентів медичного училища в Подільську
Опубліковано 27 березня 2024 року о 09:30

Зустріч психологині обласного главку поліції Ірини Жукової та начальника сектору превенції Подільського районного управління поліції Богдана Реньгача з майбутніми медиками організувала представниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги міста Подільська Віра Квятковська.

Під час виступу гості розповіли, що насильство, це не лише заподіяння фізичного болю, а й примус партнера до сексуальних контактів, фінансова залежність, свідоме приниження, цькування, зневага, образи, висміювання. 

«Все це робиться для встановлення контролю над жертвою. У здорових сімейних стосунках такого не має бути. Якщо ви боїтеся свого партнера або виявляєте обережність у висловлюваннях у його присутності або вже страждали від побиття, то раджу вам, задля уникнення тяжких наслідків звернутися за спеціалізованою допомогою», - порадила поліцейська психологія Ірина Жукова.

Представник Подільського районного управління поліції Богдан Реньгач зазначив, що поліцейські оперативно реагують на повідомлення про сімейне насильство. В арсеналі методів боротьби з цим ганебним явищем не лише профілактичні бесіди, а й притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, винесення заборонних приписів: "Коли ви станете професійними медиками, вам досить часто доведеться стикатися з випадками домашнього насильства, і ви повинні знати алгоритм дій у подібних ситуаціях".

Представниця мобільної бригади Віра Квятковська  повідомила, що їхня команда фахівців співпрацює з поліцейськими територіального підрозділу поліції і готова оперативно допомогти у кризових  випадках домашнього або гендерно-зумовленого насильства, направити постраждалих до спеціалізованих служб підтримки, надати їм консультаційні послуги про їхні права та можливості отримання допомоги.

Поліцейські звертаються до громадян: якщо ви постраждали від домашнього насильства або стали свідком вчинення домашнього насильства – не мовчіть! За коротким телефонним номером 15-47 цілодобово та безкоштовно діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей. «Гаряча лінія» приймає звернення від усіх заявників та надає інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux