Портал в режимі тестування та наповнення
Забезпечував трансфер до Румунії через Молдову за 11 тисяч доларів США: одеські поліцейські повідомили 35-річному іноземцю про підозру в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України
Опубліковано 05 жовтня 2023 року о 11:00

Зловмисника, який є громадянином однієї з країн Ближнього Сходу, правоохоронці затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували схему нелегального перевезення військовозобов’язаних українців за кордон співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1, Управління стратегічних розслідувань в Одеській області та Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси. Правоохоронці встановили, що іноземець, працюючи у змові з невстановленою наразі особою,  в одному із месенджерів підшукав «клієнта», проконсультував, у який спосіб переправлятиме його через кордон однієї країни та легалізуватиме цей перетин на кордоні з іншою країною, що безпосередньо чоловіку робити під час поїздки та скільки вона коштуватиме. 

В обумовлений час «ухилянт» та «провідник» зустрілися у Хаджибейському районі Одеси і на транспортному засобі останнього вирушили у бік пункту перетину державного кордону трасою сполученням Одеса – Кучурган. Дорогою в одній із АЗС пасажир розрахувався із водієм, віддавши йому 11 тисяч доларів США, але подальша їхня подорож була «скасована» правоохоронцями. Поліцейські затримали правопорушника і вилучили у нього вказані кошти,  мобільні телефони та інші речі з доказами злочинної діяльності.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна», - розповіла заступниця начальника слідчого відділу територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.

Нині підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до даного злочину.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux