Портал в режимі тестування та наповнення
За встановлення злочинного впливу в місцях позбавлення волі засудженому в Одесі зловмиснику загрожує ще від 9 до 15 років ув’язнення
Опубліковано 21 жовтня 2022 року о 15:15

Правопорушник чинив вплив на таких, як він, ув’язнених, та контролював дотримання ними «злодійських традицій». Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

На початку року співробітники Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області спільно з оперативним відділом державної установи «Одеська виправна колонія (№ 14)» та відділом оперативно-розшукової роботи у Південному регіоні УОРД встановили, що 33-річний фігурант – «смотрящий» за локальною дільницею, залучивши у спільники двох раніше судимих жителів Одеси, які перебували на волі, налагодив постачання наркотичних засобів у виправну колонію суворого режиму.

Також було з’ясовано, що «смотрящий» вимагав у засуджених гроші на придбання мобільних телефонів, гральних карт, спиртних напоїв та інших заборонених речей і предметів, займався збором та розподілом коштів із так званого «общака», проводив серед засуджених азартні ігри з метою наповнення «чорного общака».

Разом зі слідчими відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1, за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» та батальйону поліції особливого призначення, правоохоронці провели ряд обшуків в місцях утримання і проживання фігурантів та вилучили звідти понад пів кілограма канабіса й метадону на кілька десятків тисяч гривень, автомобіль, зброю, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази їхньої протиправної діяльності.

Тоді слідчі поліції під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушникам про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, що тягне за собою позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Мова про незаконне придбання, зберігання та перевезення особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту у місця позбавлення волі та незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу за попередньою змовою групою осіб у місцях позбавлення волі.

Спільників ув’язненого, 1979 та 1987 р.н., затримали в процесуальному порядку.

Нині, за результатами слідчих дій, зловмиснику повідомили про підозру ще й за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань. Такі дії караються позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Триває слідство.


Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux