Портал в режимі тестування та наповнення
За три дні поліцейські склали адміністративні матеріали за домашнє насильство відносно семи жителів Березівського району
Опубліковано 01 серпня 2024 року о 15:20

Правопорушники – чоловіки та жінка віком від 24-х до 51-го року. Їм загрожує покарання штрафом, громадськими роботами або адміністративним арештом.

Домашні кривдники – жителі Березівської, Курісовської, Раухівської та Розквітівської об’єднаних територіальних громад. Вони ображали своїх дружин, дітей, дідусів, співмешканок, погрожували їм фізичною розправою, вдавалися до побиття, виганяли рідних з дому через те, що погляди на деякі сімейні ситуації не співпадали. 

До прикладу, 24-річний мешканець Раухівської ОТГ, який проживає спільно зі своєю матір’ю та дідусем посварився з пенсіонером через те, що останній затіяв робити ремонт та обірвав шпалери в будинку не попередивши. А 44-річний мешканець Курісовської громади через сімейні негаразди  влаштував сварку зі співмешканкою, в ході якої лаявся на неї, хапав за плечі та штовхав, а коли 15-річна донька жінки заступилася за матір, він відштовхнув дівчину, через що та впала. 

42-річний мешканець Березівської територіальної громади погрожував, ображав та лаявся на співмешканку, бо та відмовлялася жити з ним разом. 27-річний житель Березівської ОТГ через побутові конфлікти влаштував сварку дружині, ображав її, принижував та проганяв з будинку.

Ще одна 42-річна мешканка Раухівської ОТГ кричала та ображала свою 14-річну доньку, а після того як остання зателефонувала до поліції, забрала в неї телефон, схопила за волосся та вдарила по обличчю, намагаючись таким чином виховати її. 

Ще один 51-річний житель цієї ж громади також через побутові негаразди ображав свою дружину, лаявся на неї та погрожував фізичною розправою.

А 41-річний мешканець Розквітівської ОТГ звернувся до поліції та повідомив що нібито його співмешканка побила його та брата мотоцикли. Прибувши на місце події поліцейські встановили, що заявник разом з родичем, вдома, де він спільно проживає зі свою співмешканкою та її чотирма неповнолітніми дітьми, почав вимагати у жінки гроші, коли та відмовила, його це обурило і він спровокував конфлікт. Відносно чоловіка за вчинення домашнього насильства та неправдивий виклик правоохоронці склали адміністративні матеріали, а його брата, який почав кидатися до поліцейських в бійку та нецензурно виражатися, було затримано та доставлено до відділу поліції, де відносно нього склади адміністративні матеріали за злісну непокору законному розпорядженню поліцейського при виконанні ним службових обов’язків.

Відносно правопорушників складені адміністративні матеріали за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування. Також поліцейські, оцінивши наявні ризики для потерпілих, відносно деяких кривдників винесли термінові заборонні приписи, аби попередити можливі тяжкі наслідки. Окрім того, про факти вчинення домашнього насильства, свідками яких були діти, правоохоронці повідомили службу у справах дітей з метою проведення подальшої перевірки сімей та вжиття заходів профілактики з батьками. З кривдниками поліцейські провели профілактичні бесіди і пояснили: якщо вони продовжуватимуть ображати рідних, на них очікує суворіше покарання. Умисне систематичне вчинення домашнього насильства може обернутися кримінальною відповідальністю, передбаченою статтею 126-1 Кримінального кодексу України. 

«Адміністративні матеріали правоохоронці скерували до суду. Громадянам, які скоїли правопорушення вперше, загрожує штраф від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до 10 діб. А тим, що скоїли правопорушення вдруге протягом року, – штраф від 340 до 680 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб», -  прокоментував т.в.о. заступника начальника відділу поліції з превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Сергій Гавура.

Правоохоронці наголошують: якщо ви стали жертвою домашніх кривдників або свідком таких подій, не зволікайте, а одразу звертайтесь на спецлінію «102» або до найближчого територіального підрозділу поліції.

Отримати необхідну консультацію можна також, звернувшись до:

•    Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та гендерної дискримінації (цілодобово, анонімно, безкоштовно) 0800 500 335 зі стаціонарних телефонів та 116 123 з мобільних телефонів; 

•    Урядової «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47;

•    Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. 

 Березівський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux