Портал в режимі тестування та наповнення
За систематичне домашнє насильство над матір’ю житель Кілійської громади понесе кримінальну відповідальність
Опубліковано 06 березня 2023 року о 12:00

35-річному чоловіку поліцейські висунули звинувачення за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

У період з червня минулого рока по січень цього року громадянин, судимий за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, тричі попадав у поле зору правоохоронців через вчинення кривди матері. Потерпіла жалілася поліцейським, що під час сварок з сином погіршується її психологічне почуття виникає емоційна напруженість, вона втрачає повноцінній сон, а останній раз син навіть штовхав її та погрожував фізичною розправою.

Профілактичні бесіди поліцейських, складання адміністративних протоколів за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП, виписування термінових заборонних приписів, якими обмежувався контакт правопорушника з потерпілою, не  змінило ставлення чоловіка до матері, тому слідчі розпочали кримінальне провадження, що передбачено статтею 126-1 Кримінального кодексу України. 

Зібравши достатньо доказів, поліцейські під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту звинувачення в домашньому насильстві, тобто в умисному систематичному вчиненні фізичного та психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до фізичних та психологічних страждань потерпілої.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Тепер, згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Поліцейські наголошують: якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу ж звертайтеся по допомогу. Телефонуйте на поліцейську спецлінію «102» або Урядову «гарячу лінію» за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим. Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux