Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських жителька Одеського району отримала обвинувальний вирок суду за крадіжку та вбивство
Опубліковано 10 червня 2024 року о 10:30

За ґратами жінка проведе 12 років.

У жовтні 2022 року 36-річна жителька Визирської сільської громади, перебуваючи в гостях у знайомої, обікрала її. Господиня заснула після хмільного застілля, а гостя скористалася нагодою і викрала з шафи золоті прикраси. Сховавши чуже майно у свою сумку, зловмисниця покинула будинок односельчанки. Своїми діями вона спричинила потерпілій майнову шкоду на суму більше 83 тисяч гривень. Викрадене золото жінка здала в ломбард та отримала за нього 21 тисячу гривень, яку в подальшому використала на власні потреби.

Через кілька днів, отримавши повідомлення від потерпілої, поліцейські викрили правопорушницю. А поки тривало досудове розслідування фігурантка через місяць потому за місцем свого мешкання вбила 52-річного цивільного чоловіка.

Правоохоронці встановили, що ввечері, коли обоє були у стані алкогольного сп’яніння, між співмешканцями виник побутовий конфлікт. В ході сварки, яка відбувалась на кухні, жінка схопила зі столу ніж і вдарила ним чоловіка у груди. Після скоєного зловмисниця пішла в кімнату відпочивати, а вночі, прокинувшись, виявила потерпілого без ознак життя і викликала поліцію.

За висновком судово-медичного експерта, смерть потерпілого настала унаслідок проникаючого колото-різаного поранення передньої поверхні грудної клітки з ушкодженням серця.

Поліцейські затримали правопорушницю в процесуальному порядку і звернулись до суду з клопотанням щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке той задовольнив.

Провівши низку експертиз та інших слідчих заходів, зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та ч. 1 ст. 115 ККУ – у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, і скерували обвинувальний акт до суду.

Дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав обвинувачену винною у скоєнні обох злочинів та призначив їй у сукупності покарання у вигляді 12-ти років позбавлення волі. 

 Одеське районне управління поліції №2



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux