Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських п’ятеро жителів Одещини отримали обвинувальні вироки суду за майнові злочини
Опубліковано 19 грудня 2023 року о 16:00

Трьох правопорушників засудили до позбавлення волі. А двом дали іспитовий термін.

Житель Знам’янської ОТГ тричі обкрадав домоволодіння односельців. З гаража, кухні та будинку, пошкодивши замок на вхідних дверях, зловмисник викрав надувний басейн, алюмінієвий посуд, радіоприймач, машинку для стрижки та два дитячі біговели. Поліцейські оперативно викрили правопорушника, коли він йшов продавати викрадене. Усі речі вартістю майже чотири тисячі гривень вилучили та повернули власниці.

Житель Стрюківської ОТГ, раніше судимий за наркозлочини, також обікрав односельчанина, скориставшись його відсутністю вдома. Зловмисник проник до будинку чоловіка, пошкодивши вікно, і викрав два набори інструментів загальною вартістю понад дві тисячі гривень. Наступного дня після звернення потерпілого, поліцейські викрили правопорушника. І хоча той вже встиг продати викрадені речі, правоохоронці розшукали їх та повернули власнику.

Ще один правопорушник – житель Коноплянської територіальної громади. Чоловік, перебуваючи на території садиби колишньої співмешканки, помітив на водійському сидінні трактора мобільний телефон жінки, який та залишила без нагляду. Коли господиня пішла у справах, він забрав її гаджет вартістю тисячу гривень і пішов геть. Правоохоронці оперативно розшукали правопорушника і повернули викрадений ним телефон власниці.

А раніше судимий за майнові злочини житель Іванівської ОТГ, змовившись зі своїм знайомим, у стані алкогольного сп’яніння прийшли до домоволодіння односельчанки та через незачинені двері проникли до гаража, звідки викрали бензиновий генератор. В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили правопорушників і повернули потерпілій її майно вартістю шість тисяч гривень.

«Усім правопорушникам слідчі під керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули обвинувачення, залежно від скоєного, у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема скоєній повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у житло або інше приміщення. Обвинувальні акти за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, якою кваліфікуються ці злочини, правоохоронці скерували до суду», - розповів т.в.о. начальника Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Суд, дослідивши матеріали та докази, зібрані поліцейськими, визнав підсудних винними і призначив їм покарання: жителям Знам’янської і Коноплянської ОТГ – позбавлення волі на п’ять років з іспитовим терміном два роки; жителю Стрюківської ОТГ – п’ять років позбавлення волі, а двом жителя Іванівської ОТГ – позбавлення волі на п’ять років та шість років і п’ять місяців.

Березівський районний відділ поліції.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux