Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських чоловік, який чинив домашнє насильство над матір’ю, отримав обвинувальний вирок суду
Опубліковано 05 червня 2024 року о 13:00

Один рік позбавлення волі з іспитовим строком  – таке покарання призначив суд правопорушнику. Також він виніс засудженому обмежувальний припис, яким заборонив протягом пів року наближатися до потерпілої та у будь-який спосіб контактувати з нею, і зобов’язав пройти програму для кривдників.

Поліцейські встановили, що 31-річний житель Березівського району у нетверезому стані навідувався додому до 47-річної матері, зазивав її скласти йому компанію за хмільним застіллям, але отримував відмову та докори. Це обурювало чоловіка і він починав скандалити та ображати матір. 

Кожного разу жінка зверталась у поліцію, і правоохоронці за домашнє насильство складали відносно кривдника протоколи за ч.ч. 1 та 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, якими забороняли в будь-який спосіб контактувати з потерпілою, та попереджали про кримінальну відповідальність у разі, якщо він не змінить свого ставлення до неї. Суд виносив правопорушнику покарання у вигляді штрафів.

Коли домашнє насильство набуло систематичного характеру, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«В ході слідства ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі з іспитовим строком один рік, виніс обмежувальний припис, яким заборонив протягом пів року наближатися до матері та у будь-який спосіб контактувати з нею, а також зобов’язав пройти пробаційну програму для кривдників «Подолання домашнього насильства», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Шановні громадяни! Не замовчуйте і не терпіть домашнє насильство. Якщо ви стали жертвами цього правопорушення, звертайтеся по допомогу до поліції.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux